Simone Biles a depus mărturie împotriva FBI-ului: „S-a întors doar când l-am denunţat pe Nassar”

  • Campioana a declarat în ancheta privind neglijenţa serviciului de securitate privind cazul medicului care le-a abuzat sexual pe gimnaste: „Nu trebuie să se mai întâmple niciodată”.
  • Biles este cel mai medaliată sportivă din SUA aflată în activitate şi a atras atenţia asupra unui subiect precum sănătatea mintală a sportivilor, în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
  • The Times tocmai a numit-o pe Simone Biles printre cele mai influente 100 de persoane ale anului.
6202 afișări
Imaginea articolului Simone Biles a depus mărturie împotriva FBI-ului: „S-a întors doar când l-am denunţat pe Nassar”

Simone Biles a depus mărturie împotriva FBI-ului: „S-a întors doar când l-am denunţat pe Nassar”

Campioana, care a participat şi la Gala Met de la New York, luni, a arătat cu degetul, două zile mai apoi, spre un sistem care „a permis” să se întâmple, la lotul de gimnastică al SUA, abuzurile care au stricat viaţa a sute de fete.

Simone Biles a acuzat federaţia SUA, incapabilă să întrerupă un lanţ de orori care a implicat, de asemenea, multi-medaliate precum Mckayla Maroney, Maggie Nichols şi Aly Raisman.

„Ce rost are raportarea abuzului, în cazul în care agenţii FBI nu acţionează? S-a întors doar când l-am denunţat pe Nassar”, s-a întrebat gimnasta.

La Washington, Simone Biles a apărut pentru audierea sa în faţa Comitetului de justiţie al Senatului cu privire la neglijenţa FBI din Indianapolis în ancheta privind acuzaţiile de abuz sexual împotriva Larry Nassar.

Fostul medic al lotului american de gimnastică a fost condamnat la 176 de ani de închisoare pentru agresarea sexuală, de- a lungul timpului, a aproximativ 500 de gimnaste, inclusiv Biles.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici