Simone Tempestini, obligat să îşi apere victoria la Raliul Sibiului

Lupta pentru titlu în Campionatul Naţional de Raliuri este mai intensă ca niciodată în acest sezon, nu mai puţin de 3 piloţi fiind în lupta pentru trofeul pe care Simone Tempestini l-a câştigat de 5 ori în ultimii 6 ani, iar Raliul Sibiului din acest weekend se anunţă extrem de important în acest context.

168 afișări
Imaginea articolului Simone Tempestini, obligat să îşi apere victoria la Raliul Sibiului

Simone Tempestini, obligat să îşi apere victoria la Raliul Sibiului

În actuala stagiune, deşi merge incredibil în European, unde este la doar 6 puncte de un istoric titlu de vicecampion continental, Tempestini a avut probleme pe plan intern, abandonând din cauza unor probleme tehnice la precedentele două raliuri, în Argeş şi Bucovina.

Sebastian Barbu a profitat de această situaţie, impunându-se în cele două etape, şi a preluat conducerea în clasamentul general al campionatului, cu 124,8 puncte, fiind urmat îndeaproape de Andrei Gîrtofan, cu 123,4 puncte. Tempestini se află abia pe 5, cu 65 de puncte. Astfel, având în vedere că Raliul Sibiului are coeficient 1,2, campionul naţional en-titre este obligat să se impună în runda de casă a marelui său rival Sebastian Barbu.

„Abia aştept etapa de la Sibiu, e una dintre raliurile care îmi plac cel mai mult şi sunt convins că va fi interesant de văzut pentru fanii motorsportului acest duel. Nu simt o presiune, voi merge să mă bucur de fiecare kilometru de probă specială”, a spus Tempestini, învingător clar în ultimele două ediţii ale etapei care se desfăşoară pe macadam.

Pilotul de la Napoca Rally Academy va reveni pe modelul Skoda Fabia Rally2 cu această ocazie, acelaşi model cu care concurează şi în European. De asemenea, colegul său de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marişca, se va afla în premieră pe un model asemănător după ce în anii precedenţi a pilotat un Ford Fiesta R5.

Un total de 70 de echipaje s-au înscris la ediţia din acest an a Raliului Sibiului, care va debuta joi seară cu startul festiv, în timp ce vineri după amiază se va desfăşura prima probă specială. Runda are parte şi de un număr record de modele cu configuraţie Rally 2, nu mai puţin de 13.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici