Site Australian Open: Makarova a "demolat-o" pe Halep în 69 de minute

Site-ul oficial al turneului Australian Open a notat că Ekaterina Makarova, locul 10 WTA, a "demolat-o" pe Simona Halep, favorita numărul 3, marţi, în sferturile de finală, subliniind că rusoaica a cedat doar patru ghemuri.

3621 afișări
Imaginea articolului Site Australian Open: Makarova a "demolat-o" pe Halep în 69 de minute

Ekaterina Makarova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ekaterina Makarova ajunge a doua oară în semifinale la un Grand Slam după ce a învins-o pe favorita trei Simona Halep, pierzând doar patru ghemuri. Rusoaica, favorita 10, a avut nevoie doar de 69 de minute pentru victorie. Ea continuă idila cu Melbourne Park, unde a mai fost în sferturi în 2012 şi 2013", scrie ausopen.com.

Potrivit statisticii de pe site-ul oficial al turneului, Simona Halep a comis în meciul de marţi 31 de greşeli neforţate, dintre care patru duble greşeli, faţă de 20 adversara ei, care nu a avut nicio dublă greşeală. Totuşi, Halep a avut 15 lovituri câştigătoare, faţă de zece Makarova şi un raport de 3-0 la aşi. Rata de reuşită a primului serviciu a fost de 75 la sută în cazul rusoaicei şi numai 56 la sută pentru Halep. Makarova a fructificat cinci mingi de break din şase, în timp ce Halep a reuşit să câştige numai una din nouă.

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA şi a treia favorită, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-4, 6-0, de rusoaica Ekaterina Makarova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, în sferturile de finală ale Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Sportiva din Rusia s-a impus după un meci care a durat o oră şi nouă minute.

În faza următoare, Makarova va juca împotriva învingătoarei din meciul Maria Şarapova (Rusia, locul 2 WTA) - Eugenie Bouchard (Canada, locul 7 WTA), care se dispută tot marţi.

La actuala ediţie a turneului de la Melbourne, Halep şi-a egalat performanţa înregistrată cu un an în urmă, calificarea în sferturi. Atunci, ea a pierdut tot în două seturi, scor 3-6, 0-6, confruntarea cu Dominika Cibulkova din Slovacia. Românca, aflată la prima înfrângere în 2015, îşi va păstra locul 3 WTA şi după încheierea acestei competiţii.

Prezenţa în sferturi este recompensată la Australian Open cu 430 de puncte WTA şi un cec în valoare de 340.000 de dolari australieni (240.000 de euro), în timp ce semifinalista primeşte 650.000 de dolari australieni (aproxiamtiv 450.000 de euro) şi 780 de puncte WTA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici