Situaţiile în care Lewis Hamilton şi Nico Rosberg pot câştiga titlul mondial

Campionatul Mondial de Formula 1, ediţia 2014, se va încheia duminică, odată cu disputarea ultimei etape, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, Lewis Hamilton şi Nico Rosberg, ambii de la Mercedes, despărţiţi de 17 puncte în clasamentul piloţilor, fiind singurii cu şanse la titlu.

130 afișări
Imaginea articolului Situaţiile în care Lewis Hamilton şi Nico Rosberg pot câştiga titlul mondial

Lewis Hamilton şi Nico Rosberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Punctele puse în joc la Abu Dhabi vor avea o valoare dublă faţă de celelalte etape, astfel că o victorie va însemna 50 de puncte, un loc secund 36 de puncte, un loc 3 - 30 de puncte şi în continuare 24-20-16-12-8-4-2 pentru piloţii care trec linia de sosire pe poziţiile 4-10.

Hamilton conduce în clasamentul piloţilor, cu 334 de puncte, în timp ce Rosberg are 317 puncte.

Astfel, Rosberg îl poate devansa pe colegul său în următoarele situaţii:

- Locul 1 pentru german, locul 3 sau mai slab pentru Hamilton;

- Locul 2 pentru Rosberg, locul 6 sau mai slab pentru Hamilton;

- Locul 3 pentru Rosberg, locul 7 sau mai slab pentru Hamilton;

- Locul 4 pentru Rosberg, locul 9 sau mai slab pentru Hamilton;

- Locul 5 pentru Rosberg, locul 10 sau mai slab pentru Hamilton.

În toate celelalte situaţii, Lewis Hamilton va deveni campion mondial pentru a doua oară în cariera sa, după titlul cucerit în 2008, când britanicul concura pentru McLaren-Mercedes.

Echipa celor doi piloţi, Mercedes, este deja campioană mondială la constructori.arele Premiu al Emiratului Abu Dhabi va avea loc duminică, de la ora 15.00, pe circuitul Yas Marina. Calificările sunt programate sâmbătă, de la ora 15.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici