Şoc în lumea sportului | O fostă campioană olimpică la gimnastică susţine că a fost violată de un coleg din lotul naţional

Tatiana Guţu, o fostă campioană olimpică la gimnastică, a publicat un mesaj şocant pe contul său de Facebook. În vârstă de 41 de ani, aceasta susţine că a fost violată de Vitali Şerbo, câştigător a şase titluri olimpice la gimnastică.

3948 afișări
Imaginea articolului Şoc în lumea sportului | O fostă campioană olimpică la gimnastică susţine că a fost violată de un coleg din lotul naţional

Şoc în lumea sportului | O fostă campioană olimpică la gimnastică susţine că a fost violată de un coleg din lotul naţional

O nouă poveste de coşmar iese la suprafaţă. Tatiana Guţu, campioană olimpică la individual compus în 1992, susţine că a fost violată de un coleg din lotul olimpic. Într-o postare pe contul său de Facebook, Tatiana povesteşte că tot chinul a început în 1991, la Stuttgart, când avea doar 15 ani. Vitali Şerbo, de şase ori campion olimpic, ar fi abuzat-o sexual şi toţi cei din lotul olimpic l-ar fi protejat:

”Aceasta sunt eu, curajoasă după 27 de ani. Tatiana Toropova, care am crezut că îmi este prietenă şi coechipieră în echipa naţională a URSS, îţi mulţumesc că n-ai fost curajoasă pentru mine când aveam cea mai mare nevoie, să mă susţii şi să lupţi pentru drepturile femeii într-o situaţie atât de oribilă, unde ”nu înseamnă nu”. Ai fost acolo, ai auzit tot şi niciodată nu m-ai susţinut şi nu m-ai apărat.

TITLURILE ZILEI

Rustam Şaripov, îţi mulţumesc că ai fost un prieten bun pentru amicul tău şi nu m-ai apărat pe mine, o fetiţă de 15 ani. El m-a violat la Stuttgart, Germania, 1991.

Vitali Şerbo. Monstrul care m-a ţinut în propria mea închisoare, care m-a făcut să-mi fie frică pentru mulţi ani. Ştiu că o să încerci să te aperi. Dar detaliile mele sunt mult mai puternice decât cuvintele tale. Acum sunt mai puternică decât oricând. Nu mă mai poţi doborî.

Aceasta este povestea mea de Cenuşăreasă.

Supravieţuiesc şi după tine şi o să sprijin pe oricine căruia îi este teamă să vorbească. O să încerc să-mi recâştig încrederea şi puterea pentru a-i ajuta pe alţii”, este mesajul şocant postat de Tatiana Guţu pe contul său de Facebook.

Tatiana Goţu s-a născut pe 5 septembrie 1976, la Odessa, din părinţi cu rădăcini româneşti. S-a apucat de gimnastică la 6 ani, iar în 1988 a intrat în echipa naţională a Uniunii Sovietice. A câştigat două medalii de aur la JO 1992, una de argint şi una de bronz. După ce s-a retras, s-a stabilit în SUA, unde trăieşte şi acum.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici