Soldaţii ucraineni au o singură dorinţă: să vadă naţionala ţării lor la Cupa Mondială. Cum se mobilizează echipa Ucrainei

Ucraina îşi va da sufletul şi inima pentru a se asigura că va câştiga meciurile de baraj pentru Cupa Mondială de fotbal, deoarece soldaţii care luptă împotriva invaziei ruse doresc ca echipa lor să facă tot ce le stă în putinţă pentru a se califica, a declarat vineri mijlocaşul Taras Stepanenko.

319 afișări
Imaginea articolului Soldaţii ucraineni au o singură dorinţă: să vadă naţionala ţării lor la Cupa Mondială. Cum se mobilizează echipa Ucrainei

Sursa foto: Profimedia

Ucraina, care a jucat ultima dată împotriva Bosniei şi Herţegovinei într-o victorie cu 2-0 în noiembrie, înfruntă Scoţia într-o semifinală de baraj pentru Cupa Mondială pe 1 iunie, iar învingătoarea va înfrunta Ţara Galilor pentru un loc în finala din Qatar la sfârşitul acestui an.

Ucraina va juca un meci amical împotriva Borussiei Moenchengladbach pe 11 mai.

„În fiecare zi primim mesaje de la soldaţii noştri. Mulţi soldaţi, mulţi oameni din Ucraina iubesc fotbalul şi ei au o singură dorinţă: „Vă rog să faceţi tot ce puteţi pentru a merge la Cupa Mondială'", a declarat Stepanenko într-o conferinţă de presă.

„Pentru că pentru ţară, pentru ei, este ca un moment de speranţă. Va fi ca o sărbătoare pentru ţară. De aceea trebuie să jucăm, nu doar un meci de fotbal, trebuie să jucăm cu sufletul, cu inima.

Acest lucru este foarte, foarte important. Va fi foarte emoţionant pentru ţara mea, pentru jucătorii noştri şi pentru toată Ucraina".

Echipa se antrenează în prezent în Slovenia, iar Stepanenko a declarat că nu le-a fost uşor atunci când au citit la ştiri despre situaţia din Ucraina.

„În fiecare zi vezi fotografii, videoclipuri despre ce se întâmplă în ţara mea şi de fiecare dată când vorbim despre aceşti băieţi, uneori este dificil", a adăugat el.

„Dar înţelegem ce înseamnă acest meci pentru noi şi trebuie să facem tot ce putem pentru a da tot ce avem mai bun".

În condiţiile în care prima ligă ucraineană a fost suspendată din cauza invaziei, antrenorul Oleksandr Petrakov a declarat că trebuie să se pregătească pentru acest amical ca pentru orice alt meci oficial, deoarece nu au avut niciun meci de pregătire de luni de zile.

„Nu avem niciun meci oficial acum şi nu avem niciun campionat intern din cauza războiului, aşa că cel mai important lucru pentru băieţii noştri este să dea totul în aceste meciuri", a spus el.

„Nu ca şi cum ar fi un amical, ci ca şi cum ar fi un meci oficial, pentru că este singura oportunitate pentru noi de a avea o pregătire bună".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici