Sorana Cîrstea a fost învinsă de Yanina Wickmayer, în al doilea meci al întâlnirii România - Belgia

Sorana Cîrstea (26 de ani, locul 62 WTA) a fost învinsă, sâmbătă, scor 6-7, 7-5, de Yanina Wickmayer (27 de ani, 60 WTA), în meciul doi al întâlnirii România - Belgia, din primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, disputat în Sala Polivalentă din Bucureşti.

312 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea a fost învinsă de Yanina Wickmayer, în al doilea meci al întâlnirii România - Belgia

Sorana Cîrstea a fost învinsă de Yanina Wickmayer, în al doilea meci al întâlnirii România - Belgia

Sorana Cîrstea a început mult mai bine partida şi a condus cu 3-1 şi 5-2 în primul set. Yanina Wickmayer a revenit şi a restabilit egalitatea la 5, iar manşa s-a decis în tiebreak. Sportiva din Belgia a gestionat mult mai bine situaţia şi s-a impus cu 7-4.

Începutul setului al doilea i-a aparţinut tot sportivei românce, care a câştigat pe serviciul advers încă din primul game. La scorul de 3-2 pentru Sorana, Wickmayer a făcut break-ul, însă Sorana nu a cedat. A câştigat pe serviciul advers la 5-5 şi a închis apoi actul cu 7-5.

Decisivul a fost extrem de tensionat. Cîrstea a făcut prima break-ul la scorul de 1-1, dar Wickmayer a replicat imediat. În setul al treilea, Yanina Wickmayer a avut opt şanse de break, de la scorul de 2-2. Sorana Cîrstea a salvat două mingi de break la scorul de 5-4, însă a trebuit să se recunoască învinsă în final cu 7-5.

Duminică, în al treilea meci de simplu, de la ora 13.00, Monica Niculescu o va înfrunta pe Yanina Wickmayer, apoi Sorana Cîrstea o va întâlni pe Kirsten Flipkens. Bilanţul partidelor Niculescu - Wickmayer este 2-3, iar cel al confruntărilor Cîrstea - Flipkens este 1-0.

În cazul în care va fi nevoie de meciul de dublu pentru stabilirea echipei câştigătoare, se vor înfrunta perechile Irina Begu/Patricia Ţig şi Elise Mertens/Maryna Zanevska. Ţig, Mertens şi Zanevska sunt debutante în Fed Cup.

Confruntarea România - Belgia se desfăşoară pe suprafaţă rapidă. Cele două ţări s-au mai întâlnit de trei ori în Fed Cup, Belgia impunându-se de fiecare dată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici