Sorana Cîrstea a învins-o pe Karolina Pliskova şi s-a calificat în sferturi la Beijing: Nu am simţit că este o revenire, pentru că nu am fost conştientă de scor/ Cine este următoarea adversară a româncei

Jucătoarea Sorana Cîrstea, locul 44 mondial, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului Premier Mandatory de la Beijing (China), după ce a învins-o pe sportiva cehă Karolina Pliskova, cap de serie numărul 4 şi locul 4 WTA, scor 6-1, 7-5.

2151 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea a învins-o pe Karolina Pliskova şi s-a calificat în sferturi la Beijing: Nu am simţit că este o revenire, pentru că nu am fost conştientă de scor/ Cine este următoarea adversară a româncei

Sorana Cîrstea a învins-o pe Karolina Pliskova şi s-a calificat în sferturi la Beijing

Partida a durat o oră şi 25 de minute. După un prim set câştigat categoric, cu un singur game cedat, pe propriul serviciu, Sorana Cîrstea s-a văzut condusă cu 5-2 în cel de-al doilea act. De atunci, ea şi-a adjudecat cinci game-uri la rând şi a reuşit să se impună.

De-a lungul partidei, Cîrstea a servit trei aşi, a comis o dublă greşeală şi a avut procentaje de reuşită la serviciu de 69 la sută cu prima minge şi 33 la sută cu cea de-a doua. Românca a avut şapte şanse de break, dintre care a concretizat şase şi şi-a cedeat serviciul de trei ori.

TITLURILE ZILEI

Următoarea adversară a Soranei Cîrstea va fi câştigătoarea meciului Shuai Peng (China, locul 25 WTA) - Jelena Ostapenko (Letonia, 8 WTA).

Calificarea în sferturile de finală ale probei de simplu este premiată la Beijing cu 149.138 de dolari şi 215 puncte WTA.

Turneul de tenis de la Beijing se desfăşoară pe hard şi este dotat cu premii totale de 6.381.679 de dolari.

Sorana Cîrstea a declarat, joi, că a reuşit să o învingă pe Karolina Pliskova datorită pregătirilor din ultima vreme şi a precizat că a fost atât de concentrată, încât nu a realizat că a fost la un pas să piardă setul doi.

"Nu m-am gândit la clasament, m-am concentrat pur şi simplu pe jocul de astăzi. Am jucat bine în ultimul timp, aş putea spune că rezultatele bune nu au venit pe atât de rapid, pe cât mi-aş fi dorit. Dar am lucrat bine în ultimul timp, am făcut lucrurile exact aşa cum trebuie şi mereu spun că munca pe care o faci este răsplătită până la urmă.

Antrenorul mi-a spus că am fost condusă cu 5-2 şi 40-0 în setul doi, eu nici nu mi-am dat seama. Pur şi simplu, am jucat punct cu punct, am încercat să nu mă gândesc la scor. Mi-am propus doar să joc mingea potrivită de fiecare dată. Şi cred că a funcţionat, pentru că nu mi-am pus presiune. Nu am simţit că este o revenire, pentru că nu am prea fost conştientă de scor. Cu siguranţă, a fost plăcut să termin în două seturi", a declarat Cîrstea, la conferinţa de presă de la finalul partidei, potrivit site-ului WTA.

Pentru Sorana Cîrstea urmează meciul împotriva jucătoarei letone Jelena Ostapenko, locul 8 WTA, campioană la Roland Garros în acest an.

"Este o jucătoare foarte bună, care a jucat cu adevărat foarte, foarte bine în ultimul timp, mai ales aici, în Asia. Din nou, va trebui să dau tot ce am mai bun. Trebuie să-mi fac jocul meu agresiv şi vom vedea care din noi reuşeşte să o facă mai bine", a mai spus Sorana Cîrstea.

Jelena Ostapenko, adversara Soranei Cîrstea în sferturile turneului de la Beijing

Sorana Cîrstea, locul 44 mondial, o va întâlni pe jucătoarea letonă Jelena Ostapenko, cap de serie numărul 9 şi locul 8 WTA, în sferturile de finală ale turneului Premier Mandatory de la Beijing (China).

Ostapenko – campioană la Roland Garros în acest an – s-a calificat în această fază a competiţiei, joi, după abandonul chinezoaicei Shuai Peng, locul 25 WTA. Peng s-a retras după doar 16 minute, la scorul de 3-0 pentru adversara sa, în primul set, din motive medicale.

Cîrstea (27 de ani) şi Ostapenko (20 de ani) s-au mai întâlnit o singură dată până acum, în turul doi la US Open 2017, iar sportiva din Letonia s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4.

Cele două jucătoare au făcut pereche în proba de dublu a turneului de la Beijing. Sorana Cîrstea şi Jelena Ostapenko au fost eliminate, însă, în runda inaugurală, de cuplul format din Monica Niculescu şi Su-Wei Hsieh din Taiwan, scor 4-6, 3-6.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici