Sorana Cîrstea a semnat cu CSM Bucureşti, clubul care dă lovitură după lovitură pe piaţa transferurilor / Reacţia sportivei

Clubul CSM Bucureşti dă lovitură după lovitură pe piaţa transferurilor. După mutările impresionante de la handbal sau rugby, şi secţia de tenis a reuşit o performanţă în materie. Sorana Cîrstea, locul 35 mondial, a intrat în familia CSM-ului şi este ”tigroaică” cu acte în regulă.

2120 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea a semnat cu CSM Bucureşti, clubul care dă lovitură după lovitură pe piaţa transferurilor / Reacţia sportivei

Sorana Cîrstea a semnat cu CSM Bucureşti, clubul care dă lovitură după lovitură pe piaţa transferurilor / Reacţia sportivei

Tenisul feminin din ţara noastră trece prin cea mai buna perioadă din întreaga sa istorie. România are 6 sportive în top 100 WTA şi este întrecută doar de SUA (11), Cehia (8) şi Rusia (8) în acest clasament.

CSM Bucureşti avea, până acum câteva zile, două dintre jucătoarele care fac parte din echipa de FED Cup a României: Irina Begu – aflată pe poziţia 36 în topul mondial – şi Monica Niculescu – locul 17 WTA la dublu şi nr. 71 WTA la simplu. Recent, clubul din Capitală a mai făcut o achiziţie de marcă şi se poate lăuda că trei dintre cele mai bune jucătoare de tenis ale ţării sunt ”tigroaice”. Sorana Cîrstea a semnat cu CSM Bucureşti şi se alătură colegelor ei pentru a întări echipa. Gruparea din capitala României va avea aşadar trei jucătoare în top 100 WTA.

"Ne bucurăm foarte mult că Sorana a decis să intre în familia CSMB. Ea este un model pentru tineri şi un exemplu de reuşită în sportul românesc. Sper să aibă cât mai multe succese şi să îi ajute cu sfaturile ei pe juniorii legitimaţi la club", a precizat Alexandru Nedea, preşedintele secţiei de tenis de la CSM Bucureşti.

”Sunt extrem de fericită şi onorată să pot face parte din familia CSM Bucureşti, era o dorinţă de-a mea de ceva vreme şi mă bucur că s-a finalizat în cele din urmă. Vreau să ajut clubul şi să întărim secţia de tenis, să ajungem cât mai sus. Dacă priveşti clasamentul WTA şi rezultatele din ultima perioadă, e greu să găseşti atâtea jucătoare din aceeaşi ţară, cu atât mai greu să fie şi legitimate la acelaşi club. Acum la CSM Bucureşti avem o echipă foarte puternică” – Sorana Cîrstea, jucătoare CSM Bucureşti.

Cîrstea şi-a făcut planul pentru perioada imediat următoare şi speră ca evoluţiile ei de la turneele care vin să o propulseze între cele mai bune 20 de jucătoare din lume. ”Toţi avem anumite lucruri pe care ni le dorim. Eu încerc să nu mă focalizez pe rezultat, ci mai mult pe ce am de făcut pe teren, iar rezultatele bune să vină ca o consecinţă firească a evoluţiilor mele. Îmi doresc să intru în primele 20, să câştig un turneu, dar nu trebuie sa fie asta un scop în sine, ci munca şi ce am de făcut pe teren. Într-adevăr, însă, setarea unor astfel de obiective mă motivează” - Sorana Cîrstea, jucătoare CSM Bucureşti.

Dincolo de faptul că este o mare sportivă, Sorana a demonstrat în nenumărate rânduri că are şi o inimă pe măsura talentului ei. Jucătoarea în vârstă de 27 de ani s-a arătat extrem de interesată de programul pe care noul ei club, CSM Bucureşti, îl desfăşoară pentru a-i ajuta pe tenismenii cu dizabilităţi. De altfel, Mihai Gaiţă şi Ionuţ Filişan (cei mai valoroşi tenismeni români în scaun rulant) sunt legitimaţi la gruparea din capitală.

”Este o ramură care trebuie dezvoltată şi mă bucur enorm că CSM Bucureşti face eforturi pentru a-i ajuta pe aceşti sportivi din toate punctele de vedere. Cei cu dizabilităţi au nevoie şi trebuie să beneficieze de suport. Din punctul meu de vedere, îi voi susţine cu mare plăcere oricând este nevoie” - Sorana Cîrstea, jucătoare CSM Bucureşti.

Puţină lume ştie că Sorana a cochetat o perioadă şi cu handbalul, însă tenisul a fost cel care a ajuns mai rapid la inima ei. Tocmai pentru că nu uită perioada în care evolua pe semicerc, Sorana a rămas în strânsă legătură cu acest sport. Ea a mărturisit că rar ratează meciurile fetelor sau băieţilor de la CSM Bucureşti.

”Sunt fan CSM la handbal şi la fete, şi la băieţi. Am făcut handbal când eram în şcoală şi este sportul meu de suflet, cel mai apropiat, după tenis. Când sunt în ţară merg la meciurile din campionat, dar şi la cele din Champions League. Mă bucur mult că este şi Cristina Neagu la echipă, un idol pentru mine. Orice om care ajunge să fie numărul unu in lume în domeniul lui necesită un respect aparte. Eram fan CSM la handbal, acum sunt şi la tenis” - Sorana Cîrstea, jucătoare CSM Bucureşti

SORANA CÎRSTEA – carte de vizită

27 de ani, născută în Bucureşti

Ocupă locul 35 în clasamentul WTA la simplu

Cea mai bună clasare: locul 21 (12 august 2013)

A câştigat un titlu la simplu: Tashkent (2008)

A fost finalistă la simplu în turneele de la Budapesta (2007) şi Toronto (2013)

A câştigat 4 titluri la dublu: Fes (2008, alături de Pavlyuchenkova), Luxemburg
(2008, alături de Erakovic), Oeiras (2010, alături de Medina Garrigues), Dallas
(2011, alături de Brianti).

Sfertfinalistă la Roland Garros 2009

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici