Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur al turneului de la Roma

Sorana Cîrstea (43 WTA) a părăsit prematur competiţia de la Foro Italico, învinsă în primul tur de Danielle Collins (47 WTA).

274 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur al turneului de la Roma

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur al turneului de la Roma

Într-o zi de marţi în care ploaia a amânat startul meciurilor cu aproape patru ore, 'right here'-ul apăsat al americancei s-a auzit răspicat la final, la capătul unei partide în care ambele jucătoare au avut probleme în momentul în care au avut conducerea.

Collins a avut nevoie de trei break-uri pentru a-şi adjudeca un prim set care a înregistrat o singură egalitate, la 2-2. Nemulţumită de lungimea propriei mingi, Sorana a găsit totuşi resurse pentru a reveni.

Încurajată de un grup important de români, Cîrstea a reuşit să echilibreze setul doi. A revenit de la 0-2, a urcat procentajul la prima minge şi a servit pentru decisiv la 5-3. Nu a reuşit însă închiderea manşei acolo - şi asta şi-a reproşat-o dur, vorbind cu loja sa - 'mă crispez când sunt în faţă'. Un game încălcit pe retur, cu pumnul strâns de multe ori, i-a adus însă break-ul decisiv şi setul doi, după 43 de minute de luptă.

Setul trei a adus o nouă răsturnare de situaţie. Cu lovituri decise, pe tuşă, Danielle Collins a sprintat spre un 5-0 care a făcut-o pe Sorana să meargă cu capul plecat spre scaunul de odihnă. Fanii au intervenit din nou, i-au transmis că jocul la plesneală al americancei nu va dura la infinit. A fost într-adevăr rândul americancei să se crispeze, iar Cîrstea a pedepsit slăbiciunea pe reverul advers cu propriile mingi agresive.

Aşa a început revenirea româncei, a continuat cu dublă greşeală pentru un al doilea break şi 3-5, iar fanii îi strigau deja - noi avem timp, până la capăt! Sorana a servit prompt, însă în game-ul zece nu a mai emis nicio pretenţie la retur. Collins a pus capăt partidei la prima minge de meci, după o oră şi 57 de minute de joc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici