VIDEO  Sorana Cîrstea încheie aventura româncelor la Australian Open, învinsă de poloneza Iga Swiatek

Sorana Cîrstea nu a reuşit luni la amiază să se califice în sferturile de finală ale primului Grand Slam al anului, de la Melbourne, fiind învinsă în optimile de finală de favorita numărul 7 a turneului, poloneza Iga Swiatek, cu scorul de 5-7, 6-3, 6-3, după două ore şi 30 de minute.

421 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea încheie aventura româncelor la Australian Open, învinsă de poloneza Iga Swiatek

După un debut în forţă, cu break în primul game şi o şansă de a câştiga din nou pe serviciul polonezei, la 2-0, Sorana Cîrstea a avut de salvat alte 3 mingi de break la 2-1, păstrându-şi avantajul până la 4-3.

Swiatek a făcut rebreak-ul, pentru 4-4, după care cele două şi-au valorificat serviciul. La 5-5, Cîrstea a forţat la retur şi a procurat 3 mingi de break, câştigând-o pe a doua, după care şi-a adjudecat setul cu 7-5, acesta fiind primul cedat de Swiatek la ediţia din acest an al Australian Open.

Setul secund a început în oglindă, cu un 0-2 pentru poloneză, după ce Cîrstea a salvat iniţial două mingi de break, în setul 2.

Românca a replicat imediat cu rebreak şi apoi cu game pe propriul serviciu egalând la 2-2.

Game-ul 6 a fost unul din cele mai disputate. Cîrstea putea închide jocul la 40-15, însă poloneza revenit şi a avut trei mingi consecutive de break, ultima aducându-i avantajul de 2-4.

Românca nu a reuşit să remonteze dezavantajul break-ului şi poloneza s-a impus cu 4-6, ducând meciul în set decisiv, în ciuda faptului că Sorana a servit mult mai bine cu primul şi a avut mai puţine erori neforţate faţă de Swiatek (8-14).

Decisivul a debutat cu câte două game-uri câştigate pe propriul serviciu, Cîrstea având 4 mingi de break la 1-2, nefructificate însă, după un game în care s-au jucat 19 mingi.

A venit apoi rândul polonezei să-şi procure mingi de break, pe care l-a şi reuşit, desprinzându-se la 2-3, cu avantajul serviciului.

Cîrstea a răspuns cu rebreak, dar şi-a cedat din nou serviciul, poloneza rămânând în avantaj, la 3-4, cu un break la zero, pe care l-a confirmat în game-ul următor, ducând scorul la 3-5.

Swiatek a forţat apoi la retur şi a închis meciul cu un break la zero.

În sferturi, favorita numărul 7 o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre estona Kaia Kanepi (115 WTA) şi favorita numărul doi a turneului, bielorusa Aryna Sabalenka.

Pentru prezenţa în optimile de finală ale turneului de la Melbourne, Sorana Cîrstea va fi recompensată cu 219.000 dolari şi 240 de puncte WTA, echivalent cu un potenţial avans de 7 locuri în clasamentul mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici