Sorana Cîrstea, o partidă dintre cele mai spectaculoase, dar pierdută în faţa unei jucătoare de 17 ani. Cum a evoluat la Budapesta

Ziua de vineri a fost cea în care româncele au încheiat conturile cu proba de simplu a turneului de la Budapesta. Sorana Cîrstea (108 WTA) s-a luat la trântă cu una dintre cele mai promiţătoare adolescente din circuitul WTA - Anastasia Potapova (87 WTA), dar a terminat a doua concursul de trimis mingi decisive, învinsă cu 4-6, 7-6(5), 5-7, în două ore şi 50 de minute de joc. În meciul programat înainte pe Terenul Central, Irina Begu cedase tot în decisiv, în faţa reprezentantei Cehiei, Marketa Vondrousova (detalii AICI).

398 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea, o partidă dintre cele mai spectaculoase, dar pierdută în faţa unei jucătoare de 17 ani. Cum a evoluat la Budapesta

Sorana Cîrstea, o partidă dintre cele mai spectaculoase, dar pierdută la Budapesta în faţa unei jucătoare de 17 ani

Chiar dacă fanii români au sperat la o semifinală sută la sută românească în capitala Ungariei, Begu şi Cîrstea pleacă de la Budapesta după ce şi-au trecut în cont câte o a doua prezenţă în sferturile unui turneu WTA pe 2019.

Cîrstea va reveni, de luni, în Top 100, în timp ce prin prezenţa în semifinale, Potapova are garantat accesul în Top 75 şi o nouă cea mai bună clasare a carierei - poziţia 72 WTA.

Prima semifinală a turneului din Ungaria este Marketa Vondrousova (cap de serie 8, 19 ani) - Anastasia Potapova (17 ani). Rusoaica Ekaterina Alexandrova (24 ani, 64 WTA) a acces şi ea în careul de aşi, aşteptându-şi adversara din ultimul sfert de finală, dintre principala favorită şi deţinătoarea trofeului, Alison van Uytvanck şi Kateryna Kozlova (Ucraina).

"Până la final, nu am ştiut că voi câştiga. Am luptat pentru fiecare punct, pentru fiecare minge. Sunt extrem de fericită", a spus la finalul partidei rusoaica în vârstă de 17 ani.

Sorana Cîrstea - Anastasia Potapova, 4-6 în primul set

Campioană a junioarelor la Wimbledon în 2016, Potapova a reuşit, cu patru puncte consecutive, să "rupă" serviciul Soranei încă din primul game al partidei. Într-un match-up interesant, între două sportive cu apetit clar ofensiv, replica Soranei a venit la fel de prompt, cu serie în oglindă de două game-uri. Lovind pe tuşă, tare şi înghesuind-o pe Sorana, Potapova a profitat de câteva erori ale româncei pentru a obţine un nou break, pentru 3-2.

Mizând mai departe pe instinctul său de a juca spre linie, cât mai tare, Sorana Cîrstea şi-a oferit o bună oportunitate în game-ul al optulea, primul disputat cu noile mingi: a forţat egalitatea cu un retur câştigător, apoi o accelerare cu dreapta, ce a muşcat tuşa, i-a adus prima minge de break în game. Potapova "s-a scos" în primă fază servind eficient, Sorana a prelungit însă game-ul pistonând reverul advers, cu lovituri brutale. La minge de break a româncei, Potapova nu a ezitat nicio clipă să atace la fileu, după o minge scurtă a Soranei, iar de aici rusoaica a mers lin spre 5-3.

Anastasia Potapova a închis primul set în 45 de minute, urmărindu-şi mingea cu icnete şi sărbătorind fiecare punct câştigat. A fost egalitate la numărul de greşeli neforţate (câte 15), dar Potapova a răzbit în duelul loviturilor câştigătoare (10-7).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici