Sorana Cîrstea, primul titlu în cinci ani. A câştigat turneul ITF de la Bertioga

Sorana Cîrstea, locul 243 în clasamentul WTA, a câştigat, duminică, finala turneului ITF de la Bertioga, scor 6-1, 6-7 (4), 6-3, în faţa jucătoarei venite din calificări, Catalina Pella (Argentina, locul 503 WTA), informează site-ul Federaţiei Internaţionale de Tenis.

1149 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea, primul titlu în cinci ani. A câştigat turneul ITF de la Bertioga

Sorana Cîrstea, primul titlu în cinci ani. A câştigat turneul ITF de la Bertioga (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Fostul număr 21 WTA a întrerupt o serie nefastă de cinci ani în care nu a reuşit să câştige niciun trofeu. Ultimul succes al Soranei Cîrstea se înregistrase în octombrie 2011, în turneul ITF cu premii în valoare de 50.000 de dolari de la Limoge (Franţa). Cîrstea şi-a adjudecat, cu emoţii, titlul la Bertioga, după două ore şi 17 minute de joc, la capătul unui meci care a lăsat impresia că îi scapă de sub control, similar finalei din urmă cu o săptămână, de la turneul ITF de la Guaruja (Brazilia - meci câştigat de Monsterrat Gonzalez, din Paraguay, scor 1-6, 7-6 /5, 6-2).

TITLURILE ZILEI

Favorită 3 la turneul din Brazilia, Cîrstea s-a instalat rapid la conducerea partidei şi după doar 20 de minute, conducea deja cu 5-0. Sportiva din Târgovişte şi-a adjudecat manşa întâi după 26 de minute, cu procentaje bune la serviciu, 68% frecvenţa primului serviciu şi 82% eficienţa primului serviciu.

Cîrstea a început la fel de bine şi setul doi, cu break în primul game. Seviciul său însă a dat semne de slăbiciune, iar sfertfinalista din 2009 de la Roland Garros a pierdut zece procente la frecvenţa primei mingi. Acest aspect, cumulat cu o creştere a presiunii puse cu primul serviciu de Catalina Pella, s-a transpus pe tabelă printr-o revenire a jucătoarei din Argentina, de la 1-3, la 3-3. Setul doi s-a transformat într-o luptă de uzură şi a rămas sub semnul echilibrului, până în tiebreak, unde Sorana Cîrstea, deşi a început mai bine, a fost depăşită de Pella, cu 7-4. În total, setul doi a durat o oră şi trei minute.

Setul decisiv a adus multiple răsturnări de situaţie: Pella a deschis cu game câştigat pe serviciul Soranei, Cîrstea a replicat imediat şi a egalat pe tabelă, 1-1, apoi a împins seria favorabilă până la patru game-uri câştigate. La 4-1, Cîrstea şi-a pierdut serviciul, dar a revenit la controlul finalei în game-ul opt al setului decisiv, atunci când a reuşit break-ul câştigător.

Turneul de la Bertioga este dotat cu premii totale în valoare de 25.000 de dolari, iar România a înregistrat un succes şi în proba de dublu, prin Cristina Dinu, campioană alături de Indy de Vroome la capătul unei partide disputate vineri.

Sorana Cîrstea a obţinut al optulea titlu ITF al carierei, la simplu. Jucătoarea din Târgovişte mai are nouă trofee ITF la dublu, un titlu WTA la simplu (2008, la Taşkent) şi patru titluri WTA la dublu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici