Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi al turneului de la Doha, însă Irina Begu a fost eliminată/ Cîrstea o va întâlni pe Elise Mertens în turul doi

Jucătoarea Sorana Cîrstea, numărul 38 mondial, s-a calificat, marţi, în turul doi al turneului de la Doha (Qatar), competiţie de categorie Premier 5, dotată cu premii în valoare de 2,6 milioane de dolari.

1142 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi al turneului de la Doha, însă Irina Begu a fost eliminată/ Cîrstea o va întâlni pe Elise Mertens în turul doi

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi al turneului de la Doha

În runda inaugurală, românca a învins-o pe Maria Sakkari din Grecia, locul 60 WTA, cu scorul de 6-2, 6-3, într-o oră şi 13 minute de joc.

Următoarea adversară a Soranei Cîrstea va fi câştigătoarea dintre belgianca Elise Mertens, cap de serie numărul 15 şi locul 20 WTA, şi Timea Babos din Ungaria, locul 35 WTA.

Cîrstea şi-a asigurat un cec în valoare de 14.265 de dolari şi 60 de puncte WTA, în urma accederii în turul doi la Qatar Open. Prezenţa în optimi este premiată cu 27.790 de dolari şi 105 puncte în ierarhia de simplu.

TITLURILE ZILEI

Sorana Cîrstea li s-a alăturat, astfel, Simonei Halep, Mihaelei Buzărnescu şi Monicăi Niculescu, în turul secund al competiţiei din Qatar.

Jucătoarea belgiană Elise Mertens, a 15-a favorită şi locul 20 WTA, va fi adversara Soranei Cîrstea, numărul 38 mondial, în turul secund al turneului de la Doha (Qatar), competiţie de categorie Premier 5, dotată cu premii în valoare de 2,6 milioane de dolari.

Mertens a învins-o, marţi, cu scorul de 2-6, 6-1, 6-1, pe jucătoarea ungară Timea Babos, locul 35 WTA, la capătul unui meci care a durat o oră şi 40 de minute.

Sorana Cîrstea, în vârstă de 27 de ani, a mai întâlnit-o o singură dată pe Elise Mertens (22 de ani), în calificările turneului de la Roland Garros din 2016, iar românca s-a impus atunci, scor 6-3, 6-0, şi a acces pe tabloul principal.

Meciul dintre Cîrstea şi Mertens se va juca miercuri, în jurul orei 16:00, la finalul partidei dintre Anastasija Sevastova şi Naomi Osaka.

Jucătoarea Irina Begu, numărul 37 mondial, a fost eliminată, marţi, în primul tur al turneului de la Doha (Qatar), competiţie de categorie Premier 5, dotată cu premii în valoare de 2,6 milioane de dolari.

Begu a pierdut, cu scorul de 6-4, 6-2, în faţa australiencei Samantha Stosur, locul 44 WTA, la capătul unui meci care a durat o oră şi 16 minute.

În turul doi, Stosur o va înfrunta pe jucătoarea germană Angelique Kerber, a opta favorită şi numărul 9 mondial.

În turul secund la Qatar Open au obţinut calificarea trei românce: Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea, în timp ce Simona Halep va lua startul direct în această fază a competiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici