Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Roland Garros. Cu cine se va duela în etapa următoare

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, aflată pe locul 64 în ierarhia mondială, s-a calificat, marţi, în turul secund la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului.

447 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Roland Garros. Cu cine se va duela în etapa următoare

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Roland Garros (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

În runda inaugurală, Cîrstea a învins-o, scor 6-3, 6-1, pe chinezoaica Shuai Peng, locul 36 WTA, în 59 de minute de joc.

De-a lungul întâlnirii, românca a servit doi aşi, a comis patru duble greşeli şi a avut procentaje de reuşită la serviciu de 78 la sută cu prima minge şi 50 la sută cu cea de-a doua. Ea a reuşit cinci break-uri şi şi-a cedat serviciul o singură dată.

În turul următor, Sorana Cîrstea o va întâlni pe câştigătoarea dintre Maria Sakkari (Grecia, locul 99 WTA) şi Carla Suarez-Navarro (Spania, locul 23 WTA). Prezenţa în această fază a competiţiei este recompensată cu 70 de puncte în clasamentul mondial şi 60.000 de euro.

În vârstă de 27 de ani, Cîrstea este prima jucătoare română care avansează în turul doi la Roland Garros 2017. Monica Niculescu, Patricia Ţig, Irina Begu şi Ana Bogdan au fost eliminate în primul tur, iar Simona Halep va debuta marţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici