Sorana Cîrstea s-a calificat şi ea în sferturile de finală ale turneului de la Madrid

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (locul 127 în clasamentul WTA) a câştigat, miercuri, meciul cu sportiva germană Laura Siegemund (44 WTA), scor 6-4, 7-6 (9), în optimile de finală ale turneului de la Madrid, disputat pe zgură şi dotat cu premii totale în valoare de 4.771.360 de euro.

3072 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea s-a calificat şi ea în sferturile de finală ale turneului de la Madrid

Sorana Cîrstea s-a calificat şi ea în sferturile de finală ale turneului de la Madrid

Meciul a durat două ore şi 6 minute. Pe durata partidei, Sorana a servit un as şi a comis două duble greşeli. Românca a câştigat 53% dintre mingile jucate cu primul serviciu şi 61% dintre cele cu serviciul 2. Cîrstea şi-a pierdut de 4 ori serviciul şi a izbutit 5 break-uri.

Este un succes neaşteptat din partea româncei, prin prisma poziţiilor ocupate în clasament de către cele două, dar mai ales ţinând cont că Laura Siegemund este într-o formă foarte bună. Sportiva din Germania are un bilanţ de 14 victorii şi 3 înfrângeri pe zgură în acest an. Siegemund a făcut finală la Stuttgart, unde a trecut pe rând de capii de serie Simona Halep, Roberta Vinci şi Agnieszka Radwanska.

De cealaltă parte, Sorana Cîrstea ajunge pentru prima dată în sferturile unui turneu de categorie Premier Mandatory. Cîrstea (26 de ani) va reintra, de săptămână viitoare, în primele 100 de jucătoare din lume.

Sorana Cârstea a precizat, marţi, într-un interviu pentru site-ul WTA, că are o nouă tehnică la serviciu şi o altă perspectivă asupra tenisului, dar că este pregătită să revină în elita tenisului mondial.

Pentru accederea în turul următor la Madrid, Sorana Cîrstea şi-a asigurat 215 puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 114.560 de euro.

În sferturile de finală ale competiţiei patronate de către Ion Ţiriac, Sorana Cîrstea o va întâlni pe sportiva slovacă Dominika Cibulkova (26 de ani, locul 38 în clasamentul WTA). Bilanţul întâlnirilor directe dintre cele două jucătoare este 3-1 pentru Cibulkova.

România are 3 jucătoare calificate în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, Simona Halep, Irina Begu şi Sorana Cîrstea. Jucătoarea de tenis Simona Halep (locul 7 în clasamentul WTA) a câştigat, miercuri, meciul cu elveţianca Timea Bacsinszky (15 WTA), scor 6-2, 6-3, în optimile de finală ale turneului de la Madrid, şi va evolua împotriva Irinei Begu (34 WTA) în sferturile competiţiei desfăşurate pe zgură. Irina Begu a învins-o în optimile de finală ale turneului WTA Premier Mandatory de la Madrid pe jucătoarea Christina McHale din State Unite, scor 6-7, 6-4, 6-4.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici