Sorana Cîrstea se opreşte în sferturi la Indian Wells învinsă de Iga Swiatek

  • Sorana Cîrstea şi-a încheiat parcursul bun de la Indian Wells cu o înfrângere în faţa liderului mondial Iga Swiatek, joi seara, cu 6-2, 6-3, în sferturile de finală ale competiţiei.
  • Poloneza a jucat în stil de metronom, cu foarte puţine greşeli neforţate, dând puţine şanse româncei.
836 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea se opreşte în sferturi la Indian Wells învinsă de Iga Swiatek

Sorana Cîrstea - Iga Swiatek, Instagram

Înaintea confruntării Swiatek a câştigat deja 15 meciuri în acest sezon, dar a şi pierdut de trei ori, în timp ce Cîrstea a eliminat-o pe favorita numărul 5, Caroline Garcia, în turul al patrulea.

A doua lor întâlnire în circuitul WTA a început mai bine pentru Swiatek, care a învins-o pe Emma Răducanu în turul precedent. Ea a făcut break la primul game de serviciu al adversarei sale şi a condus cu 2-0 încă de la început.

Însă Cirstea a făcut rebreak în cel mai lung game al primului set şi a egalat scorul la 2-2.

A urmat un şir de 8 game-uri consecutive câştigate de poloneză, primul set fiind închis după 42 de minute, cu 6-2.

La 4-0 şi serviciul în setul doi, părea că Sorana Cîrstea va pierde la zero actul secund. Ea a revenit totuşi cu un rebreak, având 2-4 şi 3-5, însă nu a reuşit să îl obţină şi pe al doilea, pierzând în cele din urmă după o oră şi 23 de minute.

Cirstea, care a înregistrat 16 victorii împotriva jucătoarelor din Top 10 în cariera sa, a fost susţinută de fanii români din tribune.

Swiatek a stabilit astfel o întâlnire în semifinale cu Elena Rybakina, care a învins-o pe Karolina Muchova.

Sorana Cîrstea va fi recompensată pentru prezenţa în sferturile de finală cu 184.465 dolari şi 215 puncte, care îi vor asigura un avans de 9 locuri în clasamentul WTA, până pe 74.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici