Sorana Cîrstea şi Irina Begu, victorii în primul tur al turneului de la Australian Open

Sorana Cîrstea, aflată pe locul 78 WTA, şi Irina Begu, ocupanta poziţiei 30 WTA, s-au calificat, luni, în turul 2 al probei de simplu la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, disputat pe suprafaţă dură şi dotat cu premii în valoare totală de 50 de milioane de euro.

944 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea şi Irina Begu, victorii în primul tur al turneului de la Australian Open

Sorana Cîrstea şi Irina Begu, victorii în primul tur al turneului de la Australian Open (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

Sorana Cîrstea a trecut într-un mod categoric de rusoaica Irina Khromacheva (92 WTA), scor 6-2, 6-1, după un meci care a durat o oră şi 11 secunde. În turul secund, Cîrstea va juca împotriva câştigătoarei dintre Carla Suarez Navarro (Spania, 12 WTA) şi Jana Cepelova (Slovacia, 102 WTA).

Irina Begu a acces şi ea în turul al doilea după o partidă de două ore şi 22 de minute, scor 5-7, 6-3, 6-4 cu sportiva kazahă Yaroslava Şvedova (39 WTA). Irina se va duela în meciul următor cu Kristyna Pliskova (Cehia, 58 WTA).

În urma calificării în turul al doilea, Cîrstea şi Begu şi-au asigurat câte 80.000 de dolari şi 70 de puncte în ierarhia mondială.

Patricia Ţig (107 WTA) a fost învinsă de campioana olimpică Monica Puig (Puerto Rico, 46 WTA), scor 0-6, 1-6. Tot în două seturi a cedat şi Simona Halep, scor 3-6, 1-6, împotriva americancei Shelby Rogers, sportivă aflată pe poziţia 52 WTA.

România rămâne astfel cu patru sportive în competiţia de la Australian Open. Monica Niculescu (32 WTA) şi Ana Bogdan (125 WTA) vor evolua în runda inaugurală în noaptea de luni spre marţi. Niculescu o va întâlni, de la 02:00, pe rusoaica Anna Blinkova (189 WTA), în timp ce Bogdan va evolua, în jurul orei 03:30, tot împotriva unei rusoaice, Elena Vesnina (18 WTA).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici