Sorin Cârţu: FC Braşov poate mai mult decât a realizat până în acest moment

Antrenorul FC Braşov, Sorin Cârţu a declarat miercuri, la prezentarea oficială, că nu i-a fost deloc teamă să preia o echipă mult după începutul campionatului şi că este încrezător că va face treabă bună.

192 afișări
Imaginea articolului Sorin Cârţu: FC Braşov poate mai mult decât a realizat până în acest moment

Sorin Cârţu: FC Braşov poate mai mult decât a realizat până în acest moment (Imagine: Liviu Chirica / MediafaxFoto)

"Am acceptat oferta patronului Ioan Neculaie, după o perioadă lungă de pauză, pentru că mi se pare că Braşovul are o echipă bună care poate face mai mult decât a realizat pînă în acest moment. Nu mi-a fost deloc teamă sau mai bine spus, nu am avut nici o reţinere să preiau o echipă în mijlocul sezonului, pentru că am destulă experienţă şi ştiu ce înseamnă. 25 de ani de antrenorat cred că înseamnă ceva şi pot spune că am trecut prin toate situaţiile. În plus, echipa nu este într-o situaţie disperată dar după ce am văzut eu cred că poate şi mai mult. De când am început să discut cu patronul Ioan Neculaie am urmărit echipa cu alţi ochi şi pot spune că aici este un lot bun, cu potenţial şi din acest motiv putem să sperăm la şi mai mult. Echipa este calificată şi în Cupa României şi vom încerca să trecem mai departe şi acolo, deşi trebuie să recunoaştem, meciul cu Petrolul nu este unul uşor. Cu siguranţă la cât s-a investit acolo, îşi vor dori să meargă mai departe, dar acelaşi lucru îl vrem şi noi aşa că va fi un meci de luptă, asta e clar. Oricum, în acest moment obiectivul echipei este acela de a aduna cât mai multe în campionat şi de a avea un parcurs cât mai bun în Cupa României. Nu am discutat cu Ioan Neculaie despre un obiectiv anume, nu mi s-a impus clasarea pe un anume loc. Cu siguranţă însă, vom juca fiecare meci la victorie, asta este clar în ceea ce mă priveşte", a spus Sorin Cârţu.

Tehnicianul a mai adăugat că FC Braşov stă bine la capitolul puncte acumulate, dar că urmează o perioadă foarte grea, în care braşovenii vor juca în compania echipelor puternice, cu pretenţii, care se mai află şi în foame de puncte. "Până acum, FC Braşov stă bine din punctul meu de vedere. Să ai 16 puncte este bine, în acest moment al campionatului, dar trebuie să fim atenţi pentru că urmează o perioadă dificilă, în care vom juca cu Rapidul, care de recuperat puncte, apoi vine Petrolul, echipă care după investiţiile făcute are şi nişte pretenţii mari, mergem la CFR, o altă echipă de la care aşteptările sunt mari, apoi la Braşov vor veni Pandurii, deci nu este un program uşor, însă, cum spuneam, noi vom juca doar la victorie şi echipa va da tot ce are mai bun meci de meci. Aceasta este mentalitatea pe care eu mi-o doresc. Consider că ne prinde bine pauza competiţională, pentru că avem un timp să ne cunoaştem. Nu este uşor să te adaptezi la ceva nou, însă suntem cu toţii profesionişti şi ne vom face treaba aşa cum trebuie".

Cârţu a mai spus că nu se consideră un antrenor dur ci doar unul exigent. "Nu mă consider un dictator, dar trebuie să recunosc faptul că sunt exigent. Pentru mine respectul nu înseamnă să mă saluţi de zece ori dacă treci pe lângă mine, ci să reuşeşti să respecţi munca pe care o fac şi implicit ceea ce cer la antrenamente şi în meciuri. Sunt exigent şi am principiile mele după care mă ghidez şi care nu au dat greş până acum. De asemenea, toată lumea mă consideră un antrenor vulcanic, însă ce s-a întâmplat la CFR Cluj a fost practic o reacţie venită după o acumulare foarte mare de tensiune. Nu este uşor să te controlezi în astfel de momente. Totuşi, eu cred că m-am mai liniştit şi am evitat să mai acumulez atât de multă tensiune".

Sorin Cârţu va conduce joi, primul antrenament al echipei. La FC Braşov, Cârţu îi va avea secunzi pe Mircea Irimescu şi Adrian Szabo, iar Andrei Şanta se va ocupa cu pregătirea portarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici