Sorina Plăcintă vrea mărirea plafonului de 700 de lei pe lună pentru sportivi

Ministrul Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că doreşte modificarea Hotărârii de Guvern 1447/2007, privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă care limitează veniturile sportivilor de performanţă la 700 de lei pe lună.

26 afișări
Imaginea articolului Sorina Plăcintă vrea mărirea plafonului de 700 de lei pe lună pentru sportivi

Sorina Plăcintă vrea mărirea plafonului de 700 de lei pe lună pentru sportivi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Categoric vom face demersuri pentru mărirea plafonului de 700 de lei pe lună pentru sportivi. Am discutat deja cu COSR (n.r. - Comitetul Olimpic şi Sportiv Român) şi sperăm ca în cel mai scurt timp să reuşim să modificăm această Hotărâre de Guvern, care limitează veniturile sportivilor", a spus ministrul.

Sorina Plăcintă consideră că premierile angajaţilor din cadrul MTS nu mai au nevoie de justificări, atâta timp cât acestea au fost făcute conform legii. "Consider că atâta timp cât totul s-a făcut legal nu trebuie să dau explicaţii. Premierile s-au făcut în funcţie de munca prestată de angajaţi. Dacă oamenii muncesc acolo unde sunt salariaţi şi îşi fac treaba foarte bine, e normal ca ei să fie premiaţi, cu atât mai mult că suma oferită reprezintă doar o treime din fondurile pentru premieri. Dacă profesorii sau mai ştiu eu cine au probleme în această perioadă, MTS nu poate face nimic în acest sens. Nu pot lua bani din fondurile de premieri şi să le dau în altă parte", a adăugat Ministrul Tineretului şi Sportului.

Plăcintă a mai spus că în acest an, MTS nu a acordat nicio premiere angajaţilor săi: "Am considerat că este foarte moral să le dau aceste premieri, pentru că în acest an nu s-a dat nimic pentru angajaţi. Banii erau acolo şi nu se putea face nimic cu ei. De asemenea, cred că prin competenţa mea de ministru am putut decide dacă aceste prime s-au acordat pe merit".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici