Spadasinele campioane mondiale, premiate de CJ Dolj

Antrenorul emerit Dan Podeanu şi echipa feminină de scrimă a României medaliată recent cu aur la Campionatele Mondiale au primit, miercuri, din partea preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, o distincţie pentru "merite deosebite în promovarea şi dezvoltarea scrimei craiovene".

127 afișări
Imaginea articolului Spadasinele campioane mondiale, premiate de CJ Dolj

Spadasinele campioane mondiale, premiate de CJ Dolj (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o reprezintă a dorit să fie alături de echipa feminină de scrimă.

"Scrima ne-a adus satisfacţie de fiecare dată. Îl salutăm cu tot respectul pe profesorul şi antrenorul emerit Dan Podeanu, cel care a şlefuit talente cu care întreaga Românie se mândreşte. Indiferent cum se va face un clasament, întotdeauna Craiova, oamenii care au fost şlefuiţi aici şi profesorul Dan Podeanu se vor număra printre cei care au ţinut sus stindardul românesc. De asemenea, trebuie să scoatem în evidenţă că un grup de fete care au reprezentat cu cinste culorile patriei şi care s-au pregătit aici la Craiova şi la ultimele campionate, fie ele europene, fie ele mondiale, s-au bătut cu cele mai importante ţări ale lumii", a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Spadasinele premiate sunt Loredana Dinu Iordăchiou, Ana Maria Brînză, Anca Măroiu, Simona Alexandru, antrenorul lotului naţional, Dan Podeanu, primind plachetele în numele sportivelor.

Echipa feminină de spadă a României a câştigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de scrimă de la Catania, după ce a învins, duminică, în finală, cu scorul de 27-26, reprezentativa Chinei.

Româncele au obţinut titlul mondial pentru a doua oară consecutiv, după ce s-au impus şi în 2010, la Paris, în aceeaşi formulă, în finala cu Germania. România a mai obţinut două medalii de bronz la Campionatele Mondiale, tot la spadă, însă la individual feminin, prin Anca Măroiu şi Ana Maria Brânză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici