Spania a câştigat Campionatul European de fotbal tineret

Reprezentativa Spaniei a câştigat, pentru a treia oară în istorie, Campionatul European de tineret, după ce a învins, sâmbătă, la Aarhus (Danemarca), selecţionata Elveţiei, scor 2-0 (1-0).

249 afișări
Imaginea articolului Spania a câştigat Campionatul European de fotbal tineret

Spania a câştigat Campionatul European de fotbal tineret (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Tinerii spanioli au urmat exemplul seniorilor, campioni mondiali şi europeni, confirmând astfel supremaţia ibericilor în fotbalul mondial.

Spania, care succede în palmares Germaniei, a obţinut al treilea titlu la tineret, după cele din 1986 şi 1998, dar este în urma Italiei, cu cinci victorii în palmares. Elveţia era în căutarea primului titlu.

Golurile au fost marcate de Herrera '41 şi Thiago Alcantara '81.

Spania şi Elveţia, cele două finaliste, precum şi Belarus, locul trei după succesul în faţa Cehiei, scor 1-0, sunt calificate pentru Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici