Spania ar putea fi exclusă de la Cupa Mondială din Rusia

FIFA a înştiinţat Federaţia Spaniolă de Fotbal, prin intermediul unei scrisori, în legătură cu implicarea politicului în alegerile prezidenţiale, iar acum ibericii riscă să fie excluşi de la Cupa Mondială din 2018, găzduit de Rusia.

3741 afișări
Imaginea articolului Spania ar putea fi exclusă de la Cupa Mondială din Rusia

Spania ar putea fi exclusă de la Cupa Mondială din Rusia

El Pais scrie că Ministerul Sportului a propus noi alegeri pentru funcţia de preşedinte a RFEF, dar FIFA a reacţionat ferm. Implicarea politicului în alegeri poate duce la suspendarea Spaniei din competiţiile forului fotbalistic mondial. În speţă, este vorba despre turneul final din Rusia, prima competiţie oficială care urmează.

În cazul în care acest lucru se va întâmpla, Spania nu ar fi la prima abatere de acest gen. Conducătorii forului i-au avertizat pe spanioli încă din 2008 cu privire la excluderea din competiţii, din cauza implicării gurvernului Zapatero în alegerile la RFEF.

Italienii îşi fac din nou speranţe, pe bună dreptate dreptate. Dacă Spania va fi exclusă, Italia ar urma să participe la Mondial, cele două fiind în aceeaşi grupă în preliminarii. Spania a câştigat grupa iar Italia a pierdut barajul cu Suedia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici