Spania s-a calificat la EURO 2020, cu două etape înaintea finalului preliminariilor

Echipa naţională a Spaniei a înregistrat două rezultate de egalitate la rând în penultima dubla din preliminariile de calificare la Campionatul European din 2020, 1-1 cu Norvegia şi 1-1 cu Suedia. Cu toate acestea, selecţionata ibericilor a reuşit să obţină biletul către EURO.

121 afișări
Imaginea articolului Spania s-a calificat la EURO 2020, cu două etape înaintea finalului preliminariilor

Spania s-a calificat la EURO 2020, cu două etape înaintea finalului preliminariilor

La finalul partidei de marţi seară, 15 octombrie, contra Suediei, selecţionerul Spaniei, Robert Moreno, a declarat că ar vrea să fie susţinut mai mult şi nu atât de criticat.

"Oamenii care poate au dubii despre mine trebuie să ajungă să mă sprijine. Oricât de mult mă plac sau nu, eu sunt antrenorul şi asta este. E trist că sunt oameni care nu vor ca eu să fac bine. Este frumos să fiu în stare să adaug momente bune şi să contrazic astfel criticile. Aş vrea ca oamenii să se alăture echipei când turneul final se va disputa la Bilbao şi să ne ajute în momentele grele", a declarat Robert Moreno, potrivit marca.com, care a dedicat calificarea la EURO, în special, fostului selecţioner, Luis Enrique:

"Sunt fericit cu acest grup şi de faptul că am atât de mulţi jucători buni, care îmi permit să pot face multe schimbări. Este o obligaţie să ne calificăm şi de aceea nu se pune preţ pe asta. Vreau să ne reamintim de Luis Enrique şi de familia lui şi să le dedicăm calificarea, la fel lui Luis Rubiales şi Jose Francisco Molina, pentru că au fost curajoşi să mă numească selecţioner şi nu i-am dezamăgit".

Spania este a şasea naţiune care obţine calificarea, după Belgia, Rusia (ambele Grupa I), Italia (Grupa J), Polonia (Grupa G) şi Ucraina (Grupa B).

Clasamentul grupei F de calificare, după opt runde disputate:

1. Spania - 20p
2. Suedia - 15p
3. România - 14p
4. Norvegia - 11p
5. Insulele Feroe - 3p
6. Malta - 3p

România are nevoie de o victorie cu Suedia, în etapa a noua, şi o remiză cu Spania, în ultima etapă, pentru a se califica la turneul final de anul viitor.

Meciurile rămase de disputat în grupa F:
15 noiembrie: România-Suedia/ Spania-Malta/ Norvegia-Insulele Feroe
18 noiembrie: Spania-România/ Suedia-Insulele Feroe/ Malta-Norvegia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici