FCSB şi Sporting Lisabona au remizat, scor 0-0, în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor

Formaţiile FCSB şi Sporting Lisabona au remizat, scor 0-0, în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor, într-un meci jucat pe stadionul "Jose Alvalade" din Lisabona.

2107 afișări
Imaginea articolului FCSB şi Sporting Lisabona au remizat, scor 0-0, în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor

Sporting - FCSB, ora 21:45. Cu cine va juca echipa lui Dică în meciul de la Lisabona. Surpriză: Teixeira ar putea intra pe teren

Cartonaşe galbene: Piccini 56', Acuna 63', Battaglia 82', B. Fernandes 84', Doumbia 86' / Pintilii 32', 80', Tănase 64', Popescu 70'

Cartonaş roşu: - / Pintilii 80'

Arbitri: Felix Brych - central, Mark Borsch şi Stefan Lupp - asistenţi, Bastian Dankert şi Marco Fritz - adiţionali, Christian Gittelmann - rezervă (toţi din Germania).

Observatori: Alain Hamer (Luxemburg), Janis Mezeckis (Letonia).

Stadion: "Jose Alvalade", Lisabona (Portugalia).

Ora 23:35 - Sporting Lisabona - FCSB 0-0, scor final. 

Ora 23:13 - E 0-0 la Lisabona, în minutul 72, un scor greu de crezut la începutul meciului, în condiţiile în care FCSB întâlneşte o echipă cotată la 195 de milioane de euro. În niciun moment al partidei elevii lui Dică nu le-au fost inferiori adversarilor, care au construit cu greu odată ajunşi la 25 de poarta lui Niţă, apelând adeseam la centrări, care nu au fost ajunse nici de Dost, cel care măsoară 1.96 m.

Ora 23:04 - Corner pentru Sporting la care au sărit Pintilii şi Coates sau un fotbalist venit de la Hapoel Tel Aviv şi unul transferat pe 5 milioane de euro de la Sunderland. Fundaşul central a plutit peste Pintilii, căruia i-a mai rămas doar să privească, dar mingea trimisă cu capul s-a dus mult peste.

Ora 22:47 - A început repriza a doua cu FCSB atacând de la dreapta la stânga. Nicio schimbare nu a fost efectuată de cei doi antrenori. 

Ora 22:30 - Sporting - FCSB 0-0 la pauză. 

Ora 22:12 - Ocazie uriaşă pentru FCSB! Alibec e omul momentul pentru Dică. Atacantul a început faza, în stânga, cu o lecţie de "aşa driblezi un om", l-a lăsat pe Gelson în spate şi a pătruns în careu. Ajuns faţă în faţă cu Rui Patricio, Alibec a tras la scurt, dar portarul a scos în corner. 

Ora 20:20- Cele două echipe au ieşit la încălzire

Tensiunea creşte înaintea partidei la care sunt anunţaţi 45.000 de portughezi, dar şi 1.000 de români în tribune. 

Echipele la start

Sporting: Rui Patricio - Piccini, Coates, Mathieu, Coentrao - Battaglia, A. Silva - Acuna, Podence, Gelson Martins - Dost
Rezerve: Cesar, Doumbia, Fernandes, Figueiredo, Madeiros, Salin, J. Silva

FCSB: Niţă – Enache, Larie, Momcilovic, Morais – Ov. Popescu, Pintilii - Teixeira, Fl. Tănase, Golofca – Alibec
Rezerve: Stăncioiu, L. Filip, Gnohere, Pleaşcă, Achim, De Amorim, Man

Însă lucrurile sunt departe de a fi perfecte pentru Nicolae Dică cu doar câteva ore înainte de fluierul de start de pe ”Jose Alvalade”. Antrenorul FCSB trebuie să se descurce în misiunea de a trimite un prim ”11” competitiv în condiţiile în care accidentările au lovit în locuri importante, scrie ProSport

Constantin Budescu este, fără îndoială, cea mai mare pierdere a FCSB-ului. Mijlocaşul ofensiv s-a ”rupt” în turul cu Viktoria Plzen şi, aşa cum ProSport a scris săptămâna trecută, revenirea cerută de Gigi Becali în meciul cu Sporting despre imposibilă. Fotbalistul a revenit la antrenamente, însă ruptura musculară este departe de a se fi vindecat, iar staff-ul medical a avertizat că o posibilă recidivă l-ar ţine pe margine o perioadă mult mai lungă de timp. De asemenea, o altă pierdere importantă este cea a lui Mihai Bălaşa, fundaş central cu evoluţii bune în dubla europeană cu Plzen. Astfel, improvizaţia este cuvântul de ordine pentru antrenorul care oricum suferea din pricina absenţelor soluţiilor puternice.

Teixeira ar putea juca pe Alvalade

Defensiva va fi alcătuită, cel mai probabil, dintr-un cuplu central în care Momcilovic va juca lângă Larie, lăsându-i loc lui Junior Morais în banda stânga. Surprize sunt şi în spatele vârfului Alibec, acolo unde Golofca are şanse mari să înceapă titular pe partea stânga, lângă Florin Tănase şi lângă Man. Totuşi, chiar dacă Teixeira s-a accidentat în meciul cu Astra de pe Naţional Arena, portughezul are şanse să apară pe ”Alvalade”. Informaţiile ProSport indică faptul că fotbalistul care a făcut deplasarea în Portugalia cu glezna bandajată ar putea să intre pe teren cel puţin o repriză, dacă nu din primul minut. Prezenţa lui rămâne totuşi o dilemă care va primi un răspuns la antrenamentul oficial, atunci când Teixeira va comunica staff-ului medical felul în care rezistă efortului.

CITEŞTE ARTICOLUL integral din PROSPORT

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici