Sportivi din 13 ţări vor participa la turneul de tenis în scaun rulant de la Bucureşti

Patruzeci şi doi de sportivi din 13 ţări vor participa la prima ediţie a turneului de tenis în scaun rulant, categoria ITF Futures Series, organizat la Bucureşti, în perioada 28-30 august.

135 afișări
Imaginea articolului Sportivi din 13 ţări vor participa la turneul de tenis în scaun rulant de la Bucureşti

Sportivi din 13 ţări vor participa la turneul de tenis în scaun rulant de la Bucureşti (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Turneul Bucharest Open Wheelchair Tennis se va desfăşura la trei categorii, masculin (30 jucători), feminin (7 jucători) şi quad (5 jucători), se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX. La tenisul în scaun rulant se aplică aceleaşi reguli ca şi tenisul clasic, singura diferenţă fiind că mingea poate lovi pământul de două ori.

Meciurile se vor disputa la Centrul Naţional de Tenis din Bulevardul Pierre de Coubertin din Capitală.

Anual, în circuitul internaţional al turneelor de tenis pentru persoane cu dizabilităţi au loc peste 160 de competiţii internaţionale în 40 de ţări de pe glob.

Evenimentul este organizat de Fundaţia Licinium în colaborare cu Federaţia Româna de Tenis (FRT) şi cu Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), cu scopul de a crea un nucleu de tineri cu handicap ce practică tenis de câmp la nivel de performanţă şi este desfăşurat sub sloganul "Performanţa nu are limite, performanţa nu cunoaşte handicap".

Obiectivul turneului de la Bucureşti este să susţină calificarea unui sportiv român, cel puţin, la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

La turneul de la Bucureşti vor participa Mariska Venter (locul 19 mondial), Luca Arca (locul 44) şi Flavian Crăciun (locul 58). Acesta din urmă este unul dintre cei patru jucători români care participă la turneele din circuitul internaţional cu obiectivul de a se califica la Olimpiada din 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici