Sportivii medaliaţi la JO şi Paralimpice de la Rio, decoraţi de preşedintele Iohannis la Palatul Cotroceni. Horia Tecău: Îmi doresc să reprezint România şi la Jocurile Olimpice din 2020

Sportivii medaliaţi la JO şi Paralimpice de la Rio au fost decoraţi de preşedintele României, Klaus Iohannis, la o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni. Horia Tecău şi Florin Mergea au câştigat medaliile de argint, la proba de dublu la tenis, la Jocurile Olimpice de la Rio, scrie ProSport.

561 afișări
Imaginea articolului Sportivii medaliaţi la JO şi Paralimpice de la Rio, decoraţi de preşedintele Iohannis la Palatul Cotroceni. Horia Tecău: Îmi doresc să reprezint România şi la Jocurile Olimpice din 2020

Sportivii medaliaţi la JO şi Paralimpice de la Rio, decoraţi de preşedintele Iohannis la Palatul Cotroceni. Horia Tecău: Îmi doresc să reprezint România şi la Jocurile Olimpice din 2020

Horia Tecău, vizibil emoţionat de eveniment, a oferit primele declaraţii, a vorbit despre un meci în viitor cu preşedintele, i-a transmis un mesaj colegei sale din tenis, Simona Halep, şi a confirmat că va face pereche, în continuare, cu Florin Mergea, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

“În primul rând, sunt onorat să fiu la Palatul Cotroceni. Domnul preşedinte ştiu că e un mare fan al sportului şi al tenisului. Apreciez foarte mult această invitaţie şi decoraţie. Mă motivează şi mai mult să reprezint România şi în viitor.

Tecău s-a arătat dispus să joace un meci amical de tenis cu Klaus Iohannis, acesta din urmă amator al sportului alb: “Nu am avut ocazia, poate în viitor, pentru că ştiu că e un mare fan şi joacă foarte des”.

“Simona a realizat foarte multe în ultimii ani. Îi doresc sănătate şi să-şi realizeze toate visele, să câştige primul turneu de Grand Slam, dar în primul rând să fie sănătoasă şi să joace cu aceeaşi pasiune ca până acum”, a ţinut să-i transmită Tecău tenismenei Simona Halep, care marţi, pe 27 septembrie, a împlinit 25 de ani.

“E un moment istoric pentru tenisul românesc. Au fost emoţii pentru noi, acele momente de la Rio nu se compară cu ce am trăit la turneele de Grand Slam sau la alte competiţii. Cu atât mai mult ne dorim să reprezentăm România şi la JO de la Tokyo şi să câştigăm şi acolo medalia”.

Florin Mergea nu a fost prezent la ceremonia de decorare a medaliaţilor olimpici, iar Horia Tecău a declarat că se va asigura că al său coleg va primi distincţia: „O să-i înmânez eu decoraţia. El este în vacanţă, este şi uşor accidentat, dar bineînţeles o va primi de la mine şi îi voi povesti”, a încheiat Horia Tecău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici