Sportivii ruşi care pot merge sub drapel neutru la JO de iarnă ar putea boicota competiţia

Rusia a fost interzisă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang 2018 (Coreea de Sud), iar sportivii care a putea concura sub drapel neutru se gândesc să boicoteze competiţia. Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), spune că acestă decizie nu ar fi una inspirată.

612 afișări
Imaginea articolului Sportivii ruşi care pot merge sub drapel neutru la JO de iarnă ar putea boicota competiţia

Sportivii ruşi care pot merge sub drapel neutru la JO de iarnă ar putea boicota competiţia

Decizia reprezentanţilor CIO de a suspenda Rusia de la JO de iarnă din 2018 a stârnit revolta sportivilor din ţara lui Putin! Hotărârea CIO a fost luată ca urmare a unei anchete ce a stabilit că instituţiile statului s-au implicat în acţiuni planificate de dopaj, însă ruşii care dovedesc că sunt curaţi ar putea participa la Olimpiada de la Pyeongchang sub drapel neutru.

O decizie în acest sens va fi luată marţea viitoare, pe 12 decembrie, când se va reuni Comitetul Olimpic Rus. Dacă nu vor recurge la boicot, sportivii ruşi vor putea evolua la probe individuale sau pe echipe sub numele Sportiv Olimpic din Rusia. Aceştia vor îmbrăca un echipament pe care va fi înscris numele lor şi drapelul olimpic, iar la ceremonia de premiere va fi intonat imnul olimpic în loc de cel al ţării lor natale.

Thomas Bach, preşedintele CIO, nu vede cu ochi buni un posibil boicot al ruşilor: "Un boicot olimpic nu a rezolvat niciodată nimic! În al doilea rând, nu văd niciun motiv pentru un boicot din partea ruşilor, fiindcă noi îi autorizăm pe sportivii curaţi să participe". Ediţia cu numărul 23 a Jocurilor Olimpice de iarnă debutează pe 9 februarie 2018 şi se va încheia pe 25 februarie 2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici