Sportul minţii îţi dă o viteză în plus. Beneficiile meciurilor de şah „fulger” pentru cei mici

  • Meciurile de şah „fulger” pot dura între 2 şi 6 minute
  • Academia de şah „Hannibal”, pentru copii între 8 şi 14 ani, a fost fondată anul trecut
  • Antrenamentele de performanţă, pregătirea psihologică şi deplasările costă în jur de 20.000 de euro pe an
997 afișări
Imaginea articolului Sportul minţii îţi dă o viteză în plus. Beneficiile meciurilor de şah „fulger” pentru cei mici

Ritmul vieţii moderne nu încetineşte în pandemie. Când eşti sub presiune, nu este simplu să iei cele mai bune decizii.

Dar cum ar fi dacă ai putea să îţi ajuţi copilul să gândească rapid, cu câteva mutări înainte prin...sport. Academia profesorului Christiansen Sava, din Bucureşti, cuplează after-school-ul cu antrenamentele de şah, o idee care i-a venit din India, patria acestui joc.

Fie că sunt faţă în faţă, sau învaţă strategii noi printr-o platformă educativă online dedicată sportului minţii, copiii devin stăpânii timpului lor. 

Astfel, reuşesc să facă progrese şi la şcoală, iar în cazul celor a căror părinţi sunt dispuşi să investească în performanţă, chiar să devină campioni.

„Unele mutări pot dura o secundă, două secunde, la altele chiar trebuie să te gândeşti. Prin experienţă, înveţi să te uiţi la ceas, la ce timp ai, să muţi mai repede, ca să nu-ţi treacă timpul. E foarte ajutător, mai ales când sunt la test, mă ajută să rezolv mult mai repede şi mult mai bine, că mă orientez mult mai bine printre exerciţii”, spune Gabriel Şeremet, elev. 

„Vreau să implementez aici, la academia pe care am creat-o, un concept unic în România, şi anume o entitate unde pasionatul de şah, micuţ, un copil...să vină aici, să-şi facă temele, să socializeze cu alţi copii care împărtăşesc aceeaşi pasiune, să mănânce împreună, să se antreneze la şah. Există un alt tip de joc foarte popular printre participanţii tineri la şah: bullet-ul. Se joacă la un minut toată partida. În viaţa reală, când ai setul la îndemână, trebuie să coordonezi mâna cu ochiul, şi să faci şi cele mai bune mutări. Ca să poţi lua deciziile rapid, trebuie să ai sertarele bine organizate”, crede Christiansen Sava, antrenor de şah.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici