Stadionul Giuleşti, finalizat în proporţie de 90%. Ar putea fi predat Rapidului în iulie

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, susţine că lucrările stadionului Giuleşti din Bucureşti sunt finalizate în proporţie de 90% şi că acesta ar putea fi predat clubului Rapid la începutul lunii iulie.

153 afișări
Imaginea articolului Stadionul Giuleşti, finalizat în proporţie de 90%. Ar putea fi predat Rapidului în iulie

Stadionul Giuleşti, finalizat în proporţie de 90%. Ar putea fi predat Rapidului în iulie

Ministrul Cseke Attila a vizitat joi stadionul Giuleşti şi spune că lucrările de reabilitare au avansat semnificativ.

Astfel, stadionul este finalizat în proporţie de 90%, urmând să fie montate scaunele din tribune şi desfăşurate rulourile de gazon.

„După instalarea dotărilor vor putea fi reluate activităţile de antrenament şi competiţii sportive. Preconizăm că vom putea preda stadionul la începutul lunii iulie”, a declarat Cseke Attila.

El a precizat că în pofida situaţiei pandemice care a întârziat livrarea şi instalarea unor materiale provenite din import, obligaţiile asumate legate de Campionatul European de Fotbal din această vară vor putea fi onorate.

Noua arenă va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri, din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor. Suprafaţa de joc va fi conformă cu normele impuse de UEFA, cu o zonă înierbată de 80x120 m.

Arena va avea şi o pistă de atletism de antrenament, o sală de sport, spaţii de cazare pentru sportivi şi spaţii administrative, dar şi spaţii dedicate publicului.

Costul total al investiţiei, finanţate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin CNI, este de aproape 165 milioane de lei.

Reprezentanţii ministerului precizează că pe stadion vor putea fi derulate competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici