Stadionul Wembley ar putea fi vândut. Cine este dispus să îl cumpere cu 600 de milioane de lire sterline

Stadionul Wembley ar putea fi cedat către unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei. Shahid Khan, un magnat de origine pakistaneză, este dispus să ofere 600 de milioane de lire sterline pentru a deveni proprietarul arenei.

1510 afișări
Imaginea articolului Stadionul Wembley ar putea fi vândut. Cine este dispus să îl cumpere cu 600 de milioane de lire sterline

Omul de afaceri nu este străin sportului. El deţine echipa Fulham, promovată în această vară în Premier League. Khan este şi proprietarul unui echipe de fotbal american, Jacksonville Jaguars. Cele 600 de milioane de euro nu sunt o problemă pentru pakistanez. Are o avere de peste 7.5 miliarde de dolari, sumă care îl clasează în topul celor mai bogaţi 250 de oameni ai planetei.

Potrivit informaţiilor apărute în Sky Sports, Federaţia Engleză de Fotbal va prevede în contract, dacă se va ajunge la o înţelegere, că poate răscumpăra arena dacă plăteşte 100 de milioane de lire în plus peste preţul de achiziţie, adică 700 de milioane. Oficialii federaţiei mai vor ca meciurile Angliei, partidele din FA Cup şi play-off-urile de promovare în Premier League să se desfăşoare în continuare pe Wembley.

Stadionul Wembley a fost deschis în 2007, fiind construit pe vechea arenă cu acelaşi nume. Are o capacitate de 90.000 de locuri, fiind al doilea cel mai mare stadion al Europei, după Camp Nou. Arena din Spania are aproape 100.000 de locuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici