Starea sănătăţii lui Massa s-a ameliorat - VIDEO

Pilotul brazilian Felipe Massa, lovit la cap într-un grav accident suferit, sâmbătă, în calificările MP al Ungariei, poate comunica prin semne atunci când este treaz, a declarat un purtătorul de cuvânt al Ministerului Ungar al Apărării, la televiziunea naţională.

74 afișări
Imaginea articolului Starea sănătăţii lui Massa s-a ameliorat - VIDEO

Starea sănătăţii lui Massa s-a ameliorat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Massa este acum mai des treaz şi este capabil să comunice activ şi să îşi mişte picioare şi mâinile. Acest lucru este, cu siguranţă, un semn bun", a declarat Istvan Bocskai, al cărui departament coordonează spitalul AEK din Budapestea, acolo unde este tratat pilotul de F1.

Sportivul brazilian în vârstă de 28 de ani a fost lovit în cap de o bucată dintr-un amortizor al unui monopost Brawn GP condus de compatriotul său Rubens Barrichello, care se afla pe circuit chiar în faţa maşinii pilotate de Massa ce rula cu mai mult de 250 km/h.

Bocksai a indicat faptul că perioada de convalescenţă a pilotului ar trebui să înceapă în curând, adăugând totuşi că "acesta lucru nu poate fi spus încă cu certitudine".

Întrebat dacă în urma acestui accident a fost afectat creierul pilotului, Bocskai a declarat: "Medicii nu au niciun semn la ecotomografie care să confirme o leziune. Este însă este prea devreme pentru a afirma cu tărie acest lucru".

Massa se află la Ferrari din 2006, iar sezonul trecut a pierdut titlul mondial la un punct, trofeu care în cele din urmă a fost câştigat de britanicul Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes). În acest an competiţional, sportivul brazilian se află pe locul şapte în ierarhia piloţilor, cu 22 de puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici