Statisticile fascinante ale Cupei Mondiale: Duelul căpitanilor şi susţinerea fraţilor

În meciul Mexic - Polonia (0-0), pentru prima dată în întreaga istorie a Cupei Mondiale, căpitanul unei echipe, Guillermo Ochoa (Mexic) a apărat un penalty executat de căpitanul echipei rivale, Robert Lewandowski (Polonia).

86 afișări
Imaginea articolului Statisticile fascinante ale Cupei Mondiale: Duelul căpitanilor şi susţinerea fraţilor

Hepta

Guillermo Ochoa este deja prezent la a cincea sa Cupă Mondială, el are 132 de selecţii internaţionale din 2005 încoace (al şaselea pe lista All Time a Mexicului).

Franţa (4-1 cu Australia) a ajuns la 5 victorii la rând la Cupa Mondială şi şi-a egalat cea mai bună serie (între 1986 şi 1998).

Giroud a devenit cel mai vârstnic marcator al Franţei din istoria Cupei Mondiale (36 de ani şi 53 de zile), depăşindu-l pe Zinedine Zidane, care a marcat la 34 de ani şi 16 zile împotriva Italiei în 2006.

Giroud a devenit al 9-lea cel mai vârstnic jucător care a marcat un gol la Cupa Mondială şi al 2-lea cel mai vârstnic care a marcat o dublă la Cupa Mondială. El se află doar în urma lui Roger Milla, care a reuşit pentru Camerun chiar două dintre „cele mai bătrâne” reuşite din istoria turneului: cu România (2-1) pe 14 iunie 1990 la 38 de ani şi 25 de zile şi apoi cu Columbia (2-1) pe 23 iunie 1990 la 38 de ani şi 33 de zile.

Kylian Mbappé a devenit al 4-lea jucător din istoria Cupei Mondiale care a marcat la mai multe ediţii (2018, 2022) înainte de a împlini 24 de ani. Ceilalţi jucători care deţin această performanţă sunt Pelé (1958, 1962), Tostão (1966, 1970) şi Michael Owen (1998, 2002).

Adrien Rabiot a devenit primul jucător al Franţei care a marcat şi a oferit o pasă de gol la debutul său la Cupa Mondială de la Christophe Dugarry, în meciul cu Africa de Sud în 1998.

Intrarea lui Theo Hernández în locul lui Lucas Hernández, accidentat, în timpul meciului Franţa - Australia, a devenit a 2-a înlocuire între fraţi din istoria Cupei Mondiale, după cea a lui Sofyan Amrabat pentru Nordin Amrabat (Maroc, în 2018, împotriva Iranului).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici