Steagul echipei Oţelul Galaţi în Himalaya

Alpinistul gălăţean Tiberiu Pintilie a primit, joi, un steag al echipei Oţelul Galaţi, pe care să îl înfigă pe vârful Cho Oyo (8201 metri) din masivul Himalaya.

274 afișări
Imaginea articolului Steagul echipei Oţelul Galaţi în Himalaya

Steagul echipei Oţelul Galaţi în Himalaya (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Marius Stan, directorul general al clubului gălăţean, împreună cu Sergiu Costin, căpitanul echipei, i-au urat succes lui Pintilie şi i-au mai oferit un fular, un fanion cu însemnele clubului, o minge şi o pereche de ghete de fotbal.

"E impresionant ce realizează acest băiat, sunt mândru că steagul Oţelului va flutura pe unul dintre cei mai înalţi munţi din lume", a spus Stan, care a recunoscut că nu ar face alpinism pentru nimic în lume. "Am frisoane şi când urc până la etajul II, am rău de înălţime. Într-un fel, ceea ce încearcă să realizeze Tiberiu seamănă cu performanţa noastră. El este un om normal care realizează ceva foarte important. Aşa şi noi, o echipă normală, am reuşit să câştigăm campionatul", a adăugat el.

Tiberiu Pintilie a primit din partea celor de la Oţelul suma de 3000 de euro, ca sponsorizare. "Sunt exact banii de care mai aveam nevoie pentru a putea începe această expediţie. Ducând steagul Oţelului pe acel vârf este ca şi cum aş face din Oţelul o campioană a înălţimilor. Iar jucătorilor de la Oţelul le spun că dacă sunt uniţi, aşa cum suntem noi, cei care urcăm pe munte, pot face lucruri excepţionale, o pot învinge chiar şi pe Manchester United", a spus Pintilie.

Expediţia lui Tiberiu Pintilie în Himalaya va începe la 4 septembrie, iar finalul ei este aşteptat la sfârşitul lunii octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici