Steaua, ASA Târgu Mureş, Viitorul, Pandurii, Botoşani, Gaz Metan şi CSMS Iaşi au primit licenţa UEFA

Grupările Steaua, ASA Târgu Mureş, FC Viitorul, Pandurii Târgu Jiu, FC Botoşani, Gaz Metan Mediaş şi CSMS Iaşi au primit licenţa UEFA la Comisia de Fond, care le dă dreptul să participe în ediţia viitoare a cupelor europene, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, conducătorii celor şapte cluburi.

382 afișări
Imaginea articolului Steaua, ASA Târgu Mureş, Viitorul, Pandurii, Botoşani, Gaz Metan şi CSMS Iaşi au primit licenţa UEFA

Steaua, ASA Târgu Mureş, Viitorul, Pandurii, Botoşani, Gaz Metan şi CSMS Iaşi au primit licenţa UEFA (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

Dintre cele nouă grupări care au solicitat licenţa UEFA, Astra Giurgiu şi CSU Craiova nu au primit dreptul de participare în cupele europene din partea Comisiei de Fond a Sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, prima pentru neîndeplinirea criteriului financiar, iar a doua pentru că nu este afiliată de minimum trei ani la FRF.

"Am primit licenţa UEFA. Asta confirmă încă o dată declaraţiile mele de până acum că ASA Târgu Mureş are toate documentele în regulă şi poate participa fără probleme în cupele europene", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele executiv al ASA Târgu Mureş, Narcis Răducan.

Proprietarul şi tehnicianul FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a afirmat că gruparea pe care o conduce nu a avut probleme la licenţierea din acest an. "Anul acesta la licenţiere am ieşit foarte bine. Întotdeauna ca societate trebuie să fii atent, să te mişti pe piaţă. Trebuie să rămânem echilibraţi şi să plătim cel puţin salariile. Cred că am făcut un an bun în mare, dar se poate şi mai bine", a adăugat Hagi.

Preşedintele clubului Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba, a precizat că a fost informat vineri după-amiază că gruparea ardeleană a primit licenţa. "În această după-amiază am primit licenţa pentru sezonul viitor al cupelor europene", a explicat Horoba.

În situaţia în care deciziile Comisiei de Fond a Sistemului Naţional de Licenţiere privind cluburile AFC Astra Giurgiu şi CS Universitatea Craiova rămân definitive după Comisia de Apel, respectiv ultima instanţă posibilă, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, România va fi reprezentată în Liga Europa de ocupantele locurilor 2 (în prezent ocupat de ASA Târgu Mureş), 7 (FC Viitorul) şi 8 (FC Botoşani).

Acest lucru este posibil deoarece alte două grupări cărora clasarea din acest moment le-ar permite participarea în Liga Europa, Petrolul Ploieşti (în prezent locul 3) şi Dinamo (locul 6), se află în insolvenţă şi conform regulamentelor în vigoare nu pot evolua în competiţiile organizate de UEFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici