Steaua Bucureşti s-a calificat în 16-imile de finală ale Ligii Europa, după 3-1 cu AEK Larnaca

Echipa Steaua Bucureşti s-a calificat în 16-imile de finală ale Ligii Europa, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (0-0), cu formaţia cipriotă AEK Larnaca, în ultima etapă a Grupei J, iar Maccabi Haifa a fost învinsă de Schalke 04, cu scorul de 3-0.

4510 afișări
Imaginea articolului Steaua Bucureşti s-a calificat în 16-imile de finală ale Ligii Europa, după 3-1 cu AEK Larnaca

Steaua Bucureşti s-a calificat în 16-imile de finală ale Ligii Europa, după 3-1 cu AEK Larnaca (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

Golurile steliştilor au fost marcate de Rusescu '55 din penalti şi Nikolici '70, '85, în timp ce pentru ciprioţi a înscris Gorka Pintado, în minutul 61.

1-0: Rusescu a transformat cu siguranţă penaltiul acordat pentru faultul comis de Murillo asupra lui Nikolici.

1-1: Demetriou a centrat de pe partea dreaptă şi Gorka Pintado a înscris cu capul din plonjon de lângă Emeghara.

2-1: Brandan a executat un corner de pe partea dreaptă şi Nikolici a înscris cu capul de 6 metri.

3-1: Tatu i-a pasat lui Nikolici şi acesta a înscris cu un şut la colţul scurt de la aproximativ 14 metri.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Emeghara (Martinovici '64), Iliev, Geraldo, Latovlevici - Prepeliţă (Tatu '67), Bourceanu, Brandan, Tănase - Rusescu (Bicfalvi '79), Nikolici. Antrenor: Ilie Stan.

AEK Larnarca: Negri - Demetriou, Murillo, Hofland, De Cler - Linssen - Priso, Van Dijk (Kingsley '72), Gonzalo Garcia, Ruben Gomez - Gorka Pintado (Mytidis '76). Antrenor: Leon Vlemmings.

Cartonaşe galbene: Iliev '45+1, Bourceanu '56, Nikolici '71 / Gorka Pintado '36, Priso '72.

Arbitri: Said Ennjimi (central) - Frederic Cano, Eric Dansault (asistenţi) - Wilfried Bien, Nicolas Rainville (asistenţi suplimentari) - Bartolomeu Varela (rezervă) - toţi Franţa).

La partida de pe Arena Naţională au fost prezenţi 50.051 de spectatori, organizatorii precizând că este un record de asistenţă pentru acest stadion. La meci au asistat şi 100 de fani ciprioţi.

La începutul meciului, galeria stelistă a realizat o coregrafie la peluză cu plăcuţe roş-albastre, cu o stea în mijloc şi cu cifra 1947.

Fostul pugilist Leonard Doroftei a vizionat meciul din mijlocul galeriei steliste.

În finalul meciului, Geraldo s-a accidentat şi a jucat în poziţie de atacant, în timp ce Nikolici a fost trecut în defensivă.

Clasament final Grupa J: 1 - Schalke 04 - 14 puncte, 2. Steaua Bucureşti - 8 puncte, 3. Maccabi Haifa - 6 puncte, 4. AEK Larnaca - 5 puncte.

Tragerea la sorţi a meciurilor din 16-imile de finală ale Ligii Campionilor, întâlniri programate în februarie 2012, va avea loc vineri.

Vezi mai jos desfăşurarea LIVE TEXT a meciului

Min. 90+3 - Final de partidă! Cei 50.000 de oameni din tribune explodează, Steaua este din nou în primăvara europeană, după o victorie binemeritată în faţa lui AEK Larnaca! Nemţii şi-au făcut şi ei datoria, învingând Maccabi Haifa, cu 3-0.

Min. 87 - Ocazie mare şi pentru Larnaca! Garcia scapă singur cu portarul Tătăruşanu, dar şutează slab, în braţele acestuia.

Min. 85 - GOOOOOOOOL Steaua! Nikolic, eroul meciului, tranşează partida şi calificarea! Muntenegreanul a şutat imparabil, de la 14 metri, balonul atingând şi bara înainte de a intra în poartă.

Min. 78 - Schimbare la Steaua. Ilie Stan doreşte să menţină rezultatul, înlocuieşte un atacant, pe Rusescu, cu un milocaş, Bicfalvi.

Min. 75 - O nouă ocazie mare pentru Steaua. Iliev trimite cu capul din 6 metri, tot după un corner, dar mingea se duce peste poartă.

Min. 70 - GOOOOOOOOL Steaua! Nikolic marchează cu capul după un corner şi încununează o prestaţie de excepţie. Steaua este din nou în 16-imi!

Min. 69 - Tănase şutează foarte bine de la 16 metri lateral stânga, portarul Negri respinge în corner.

Min. 63 - Înlocuire la Steaua, Martinovic îi ia locul lui Emeghara. Nigerianul este taxat pentru lipsa de reacţie la golul lui Pintado.

Min. 61 - GOL Larnaca. Pintado marchează cu o lovitură de cap, din plonjon, după o centrare a lui Demetriou. Steaua trebuie să reia din nou atacurile.

Min. 58 - O nouă ocazie pentru Steaua. Acelaşi Nikolic trimite cu capul după un corner de pe partea dreaptă, balonul trece puţin peste poartă.

Min. 54 - GOOOOOOOOL Steaua! Rusescu transformă penalty-ul cu lejeritate, şutând în dreapta portarului Negri, lăsat fără şansă. La acest scor, Steaua este calificată în 16-imile Europa League!

Min. 53 - Penalty pentru Steaua! Nikolic este faultat în careu şi Steaua poate deschide scorul!

Min. 45 - S-a reluat partida. Cei 50 de mii de spectatori salută rezultatul de la Haifa, unde Maccabi este condusă cu 1-0 de Schalke.

Min. 45+1 - Arbitrul fluieră sfârşitul primei reprize. Steaua s-a zbătut mult în prima parte, dar din păcate s-a apropiat prea puţin de poarta ciprioţilor. Cea mai mare ocazie a roş-albaştrilor i-a aparţinut lui Tănase, al cărui şut de la marginea careului a fost respins de portarul Negri.

Min. 34 - Ocazie importantă pentru Larnaca. Garcia a fost aproape de a înscrie, după ce Tătăruşanu a respins un balon trimis din lovitură liberă. Din fericire, numărul 10 al ciprioţilor a greşit preluarea şi mingea a ieşit în out.

Min. 24 - Prepeliţă centrează în careu, Nikolic trimite cu capul din careul cipriot, dar balonul trece pe lângă poarta lui Negri.

Min. 14 - Prima ocazie şi pentru Steaua. Tănase şutează de la marginea careului, dar portarul Negri respinge în corner.

Min. 13 - Prima ocazie a partidei. De Cler centrează de pe partea stângă, iar Pintado, apărut la finalizare, trimite cu capul, puţin pe lângă poarta lui Tătăruşanu.

Min. 6 - Nikolic pătrunde în careul ciprioţilor, însă este deposedat, iar Steaua trebuie să se mulţumească doar cu un corner.

Min. 1 - S-a dat startul partidei. AEK Larnaca a avut lovitura de început.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici