STEAUA - CHELSEA: "Legenda" care uneşte cele două echipe. Cariera şi cele mai frumoase goluri ale lui Dan Petrescu - FOTO, VIDEO

Cariera de club a ofensivului fundaş dreapta român Dan Petrescu se confundă cu două echipe: Steaua Bucureşti şi Chelsea Londra, care se vor întâlni, joi, pe Arena Naţională, în optimile de finală ale Ligii Europa.

1229 afișări
Imaginea articolului STEAUA - CHELSEA: "Legenda" care uneşte cele două echipe. Cariera şi cele mai frumoase goluri ale lui Dan Petrescu - FOTO, VIDEO

Steaua - Chelsea: "Legenda" care uneşte cele două echipe. Cariera şi cele mai frumoase goluri ale lui Dan Petrescu - FOTO, VIDEO

Pe site-ul oficial al celor de la Chelsea Londra, Dan Petrescu intră în categoria "Legende". A fost primul străin din istoria lui Chelsea care a avut peste 100 de apariţii în tricoul londonezilor. De asemenea, fanii lui Chelsea îl aclamă frenetic şi în prezent atunci când românul îşi face apariţia pe Stamford Bridge. Fundaşul, atunci când juca pentru Chelsea, avea un cântec special creat pentru el, "Super Dan".

Fundaşul dreapta a făcut primii paşi în fotbal la Steaua, iar la numai o lună ce gruparea din Bulevadul Ghencea a câştigat Cupa Campionilor Europeni, Dan Petrescu a fost promovat la prima echipa. Avea 19 ani şi făcea parte din cea mai bună echipă a Europei în acel moment.

Dan Petrescu şi-a început cariera la Steaua, unde între 1985 şi 1991 a fost legitimat la echipa de seniori cu un scurt împrumut de un sezon la FC Olt, în 1986. Pentru "roş-albaştri", Dan Petrescu a evoluat în 95 de partide şi a marcat de 28 de ori.

În străinătate, consacrarea şi-a obţinut-o la Chelsea Londra, pentru care a evoluat între 1995 şi 2000. La londonezi, a jucat în 151 de meciuri şi a marcat 17 goluri.

Cu Steaua are în palmares o finală a Cupei Campionilor Europeni, în 1989, trei cupe şi trei campionate ale României.

Alături de Chelsea, Dan Petrescu a câştigat Cupa Cupelor, Supercupa Europei, Cupa Angliei şi Cupa Ligii Angliei.

Cariera de antrenor a lui Dan Petrescu este una în plină ascensiune, românul având rezultate cu Unirea Urziceni, cu care a câştigat campionatul şi a avut o participare notabilă în Liga Campionilor. De asemenea, a promovat-o pe Kuban Krasnodar în prima ligă rusă şi a ocupat locul secund în campionatul Poloniei, cu Wisla Cracovia. În prezent, pregăteşte formaţia rusă Dinamo Moscova, cu care deja a semnat o prelungire a contractului.

Deşi nu a pregătit până acum niciuna dintre formaţiile la care s-a consacrat, au existat numeroase zvonuri despre o preluare a băncii tehnice a Stelei sau a londonezilor.

Echipa Steaua întâlneşte joi 7 martie, pe Arena Naţională din Bucureşti, formaţia Chelsea Londra, într-o partidă contând pentru prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Europa. Returul va avea loc în 14 martie, la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici