Steaua, la al doilea antrenor în 2011/2012, la al patrulea în aceeaşi perioadă a anului trecut

Finanţatorul stelist Gigi Becali se pregăteşte să numească al doilea antrenor în sezonul 2011/2012, după ce s-a hotărât să renunţe la Roni Levi, ceea ce înseamnă mai puţini tehnicieni în comparaţie cu aceeaşi perioadă din campionatul trecut, când la finalul lunii septembrie 2010 era la al patrulea.

1346 afișări
Imaginea articolului Steaua, la al doilea antrenor în 2011/2012, la al patrulea în aceeaşi perioadă a anului trecut

Steaua, la al doilea antrenor în 2011/2012 şi la al patrulea în aceeaşi perioadă a anului trecut (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

Egalul înregistrat, joi, de formaţia pregătită de Roni Levi la Nicosia, scor 1-1, cu AEK Larnaca, l-a dezamăgit pe Becali, care încă din pauza întâlnirii din cadrul Grupei J a Ligii Europa, când scorul era de 0-0, şi-a exprimat public nemulţumirea faţă de jocul echipei sale. Deşi imediat după meci a promis că va anunţa o decizie în următoarele zile şi nu imediat, lăsând totuşi să se înţeleagă că principalul vizat este antrenorul, finanţatorul stelist nu s-a putut abţine şi a confirmat îndepărtarea lui Levi de la conducerea tehnică a Stelei încă de joi noapte.

Becali a stabilit deja un favorit pentru înlocuirea lui Levi, Ilie Stan, fost antrenor la Victoria Brăneşti în sezonul trecut, şi două etape la CS Mioveni, în această ediţie de campionat.

Roni Levi a preluat conducerea tehnică a Stelei la 10 iunie, fiind propus patronului de managerul Mihai Stoica. În primele opt etape ale Ligii I, echipa pregătită de israelian a obţinut trei victorii, scor 4-0 cu CS Mioveni, 2-1 cu Universitatea Cluj şi 2-0 cu FCM Târgu Mureş, toate pe teren propriu, două remize, 1-1 cu Voinţa Sibiu şi 0-0 cu Sportul Studenţesc, ambele în deplasare, şi trei înfrângeri, scor 0-1 cu Astra, 0-3 cu Gaz Metan Mediaş, ambele în deplasare, şi 1-2, cu Pandurii Târgu Jiu, acasă. Cu 11 puncte acumulate, Steaua ocupă locul 9 în clasamentul Ligii I, fiind la 8 puncte de liderul Dinamo.

În Cupa României, Steaua a trecut un tur, calificându-se în optimi, după 4-0 cu Sănătatea Cluj, iar în grupele Ligii Europa, echipa pregătită de Levi a înregistrat două remize, 0-0 cu Schalke 04, pe teren propriu, şi 1-1 cu AEK Larnaca, în deplasare. Steaua a evoluat şi în play-off competiţiei europene, în care a eliminat pe ŢSKA Sofia, după 2-0 la Cluj-Napoca şi 1-1 în Bulgaria.

Din cauza unui conflict cu MApN privind chiria stadionul din Bulevardul Ghencea, Steaua nu a disputat în acest sezon meciurile de pe teren propriu la Bucureşti, ci la Ploieşti, Buzău şi Cluj-Napoca.

Înainte să vină la Steaua, Levi a antrenat, din ianuarie 2011 şi până în iunie, formaţia Beitar Ierusalim, cu care a încheiat campionatul pe locul 11 în prima ligă israeliană. În returul ediţiei 2009/2010 şi în primele patru etape ale campionatului următor, el a fost tehnicianul Unirii Urziceni. Cu Levi la conducerea tehnică, Unirea a încheiat campionatul 2009/2010 al Ligii I pe locul doi, obţinând calificarea în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Roni Levi, în vârstă de 44 de ani, fost internaţional israelian, a pregătit, între 2003 şi 2008, echipa Maccabi Haifa, iar în turul ediţiei 2009/2010 pe Maccabi Petah Tikva

Anul trecut, la 27 septembrie, Becali numea al patrulea antrenor al Stelei în sezonul 2010/2011, pe Marius Lăcătuş. Steaua a început campionatul cu o formulă tehnică în care manager general era actualul selecţioner Victor Piţurcă, iar antrenor principal Eugen Neagoe. După plecarea acestora, în etapa a III-a a Ligii I, antrenor principal a fost numit Ilie Dumitrescu. El a renunţat la post după remiza de pe teren propriu cu Astra Ploieşti, scor 1-1, din etapa a VIII-a a Ligii I. Antrenor interimar a fost numit secundul Eduard Iordănescu, care a condus echipa în meciul din Cupa României, cu Gaz Metan CFR Craiova, scor 1-0, şi în etapa a IX-a a Ligii I, cu Oţelul, scor 0-1. La câteva ore după această partidă, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, anunţa că Marius Lăcătuş este noul antrenor al echipei din Bulevardul Ghencea.

Lăcătuş, aflat la al treilea mandat la Steaua, a rămas în funcţie până în 7 martie 2011, când a demisionat şi în locul său a fost numit Sorin Cârţu. Acesta nu a fost ultimul antrenor al Stelei campionatul trecut, pentru că înaintea ultimelor trei etape el a fost înlocuit cu Cosmin Olăroiu. În total, în sezonul 2010/2011, de pregătirea formaţiei patronate de Gigi Becali s-au ocupat şase antrenori principali.

(Material realizat de Adrian Petculescu, adi.petculescu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici