Steaua pierde cu 2-1 la Villarreal şi este eliminată din Europa League. Fazele meciului/ Becali: Amorim e mort. Reacţia lui Reghecampf

Villarreal a câştigat, joi, scor 2-1, meciul disputat pe teren propriu cu FC Steaua Bucureşti, în etapa a şasea din grupa L a Europa League.

4295 afișări
Imaginea articolului Steaua pierde cu 2-1 la Villarreal şi este eliminată din Europa League. Fazele meciului/ Becali: Amorim e mort. Reacţia lui Reghecampf

Steaua a pierdut, scor 1-2, meciul cu Villarreal şi a ratat calificarea în primăvara Europa League

George Becali: Amorim e mort, nu ştiu ce e cu el, nici cu Boldrin. Pintilii nu şi-a revenit nici el

Finanţatorul George Becali a subliniat motivele pentru care Steaua n-a reuşit să se califice în primăvara Europa League. Jucătorii lui Laurenţiu Reghecampf aveau nevoie de măcar un 2-2 cu Viilarreal, dar au pierdut cu 2-1.

Steaua a plecat învinsă de la Villarreal, scor 2-1, într-un meci de care avea nevoie de 2-2 pentru calificare, având în vedere că Osmanlispor a învins-o pe FC Zurich. Jucătorii lui Reghecampf n-au reuşit să impresioneze, iar Gigi Becali a tras linie la finalul partidei. Patronul Stelei s-a declarat nemulţumit de De Amorim, Golubovic, Boldrin şi Pintilii.

Becali susţine că va face curăţenie în lot, în iarnă, şi spune că va încerca să aducă 6-7 jucători. Printre ei, Constantin Budescu, cel care este împrumutat până în iarnă de la Dalian Yifang la Astra.

”E o greşeală că Amorim e mort, nu ştiu ce e cu el! Boldrin nu prea... Pintilii nu şi-a revenit nici el încă. Ne-a lipsit prospeţimea! Amorim, jucător în care îmi puneam mare bază, n-a jucat la fel. Boldrin la fel. Nici Pintilii n-a confirmat. Despre Boldrin nu zic nimic, dar De Amorim e jucător valoros...

Uite că nu au dat randament. Toate mingile au fost pierdute de Pintilii în prima repriză. Asta este situaţia. Golubovic a avut o minge în care a dat spre nimeni. Lui îi e frică de minge. El deviază doar ca să scape repede de minge. Nu aveai ce să faci. Trebuia să alegi între Tudorie şi Golubovic... Ce era să faci. Asta e, am anunţat deja ce jucători pleacă în iarnă.

Nu sunt supărat pe Tamaş, el a jucat bine. Poate te Toşca să fiu supărat pentru că face prea multe greşeli. Steaua e o echipă care trebuie să se califice în primăvară, mai ales din Europa League! Se vor schimba lucruri sau cel puţin eu voi încerca. Pentru că jucătorii nu confirmă la Steaua. Sunt vreo şapte, opt jucători pe care eu vreau să-i aduc. Sunt Alibec, Tănase, care va reveni, plus încă vreo cinci.

De Amorim e jucătorul meu de bază, dar Boldrin e posibil să nu mai prindă echipa pentru că el nu are cum să joace peste Tănase, Teixeira sau Budescu. Dar pe De Amorim nu are cine să-l scoată de acolo”, a declarat Gigi Becali la Sport.ro

Jucătorii pe care Gigi Becali a anunţat că va încerca să-i aducă în iarnă la Steaua: Budescu, Junior Morais, Gnohere, Teixeira, Szukala, Ţâru, Benzar şi Răzvan Marin.

Laurenţiu Reghecampf: Dezamăgirea e că nu ne-am calificat. Am făcut un meci destul de bun

Steaua a pierdut, joi, scor 1-2, meciul jucat cu în deplasare cu Villarreal, în grupele Europa League, şi a ratat calificarea în primăvara europeană. Antrenorul Laurenţiu Reghecampf a declarat, la final, că este mulţumit de ceea ce a arătat echipa pe teren, însă trebuia să joace cu mai mult curaj.

În urma acestui rezultat, Steaua a terminat grupa L a Europa League pe locul patru, cu şase puncte şi a ratat calificarea, în timp ce Villarreal a încheiat pe locul doi, cu 9 puncte. Osmanlispor a câştigat meciul cu FC Zurich, scor 2-0, iar turcii au terminat pe primul loc în grupă, cu 10 puncte, în timp ce elveţienii s-au clasat pe trei, cu şase puncte.

"Dezamăgirea e că nu ne-am calificat pentru că am făcut un meci destul de bun. E păcat că am marcat un gol şi noi mai aveam nevoie de încă un gol, indiferent cum arăta jocul, pentru că Osmanlispor conducea. Sunt mulţumit de ceea ce am văzut şi trebuia să avem mai mult curaj. Poate dacă De Amorim era mai concentrat... Dar nu e uşor. Ei au alergat şi nu e uşor pentru că Villarreal e o echipă puternică. Ştiam ce presiune vor face şi că vor încerca să marcheze devreme, după ce am văzut că încep cu doi atacanţi", a spus Laurenţiu Reghecampf, după meci, la Sport.ro.

Antrenorul "roş-albaştrilor" este sigur că Steaua va arăta altfel cu jucătorii ce vor fi aduşi în iarnă. "E păcat că nu am reuşit calificarea în primăvara europeană. Golubovic joacă cu o fractură şi de aceea am decis să începem meciul cu Adi Popa în atac şi Golu să intre în repriza a doua. Este altceva când joci cu un atacant puternic în faţă, dar trebuie să înţelegeţi că am avut mari probleme de efectiv.

Cu siguranţă, echipa va arăta altfel cu jucătorii ce vor fi aduşi în iarnă. Avem jucători buni şi acum, care cresc de la meci la meci. Am speranţe după ceea ce am văzut în această seară", a conchis Reghemcapf la Sport.ro.

Gabriel Tamaş: Eu zic că s-a pierdut calificarea în meciurile cu Zurich

Gabriel Tamaş, fundaşul echipei Steaua, a declarat după înfrângerea, scor 1-2, cu Villarreal, din deplasare, că s-a pierdut calificarea în dubla cu Zurich, din care formaţia antrenată de Laurenţiu Reghecampf nu a reuşit să câştige decât două puncte cu elveţienii.

"Păcat că am pierdut o şansă foarte mare de a ne califica în primăvara europeană. Şi la 2-1 aveam şanse dacă marcam, pentru că am înţeles că Zurich a pierdut. Eu zic că s-a pierdut calificarea în meciurile cu Zurich, pentru că nu le-am abordat aşa cum am abordat meciurile cu Villarreal şi în tur, şi în retur. Am fost motivaţi pentru că ştiam că nu avem nimic de pierdut. Am încercat să jucăm cât mai bine şi am reuşit, dar e păcat că au dat ei golul doi şi nu noi", a declarat Gabriel Tamaş la Sport.ro.

Fundaşul Stelei a fost eliminat în minutul 79, în urma cumului de cartonaşe galbene. Tamaş nu este însă de acord cu decizia luată de centralul german Manuel Graefe.

"Mi s-a părut cam dură sancţiunea (n.r. al doilea cartonaş galben) pentru că a fost fault la 70-80 de metri de poartă. Fault a fost, dar nu era vreun contraatac periculos sau ceva. Trebuie să ne axăm acum pe campionat. Suntem pe primul loc şi trebuie să rămânem acolo", a mai spus Tamaş.

În urma acestui rezultat, Steaua a terminat grupa L a Europa League pe locul patru, cu şase puncte şi a ratat calificarea, în timp ce Villarreal a încheiat pe locul doi, cu 9 puncte. Osmanlispor a câştigat meciul cu FC Zurich, scor 2-0, iar turcii au terminat pe primul loc în grupă, cu 10 puncte, în timp ce elveţienii s-au clasat pe trei, cu şase puncte.

Alexandru Bourceanu: Suntem trişti, dar oricum nu porneam cu prima şansă. Important e campionatul

Alexandru Bourceanu, mijlocaşul echipei FC Steaua Bucureşti, a declarat joi, după înfrângerea formaţiei sale în deplasare cu Villarreal, scor 1-2, în grupa L a Europa League, că este dezamăgit de rezultat şi de ratarea calificării în optimi, dar obiectivul principal este câştigarea campionatului.

Pe arena El Madrigal, Sansone (15') şi Triguerros (88') au punctat pentru gazde, în timp ce Achim (55') a înscris singurul gol al oaspeţilor. Tamaş a fost eliminat în minutul 79. Steaua a terminat grupa L a Europa League pe ultimul loc, cu şase puncte, şi a ratat calificarea în optimile de finală ale competiţiei.

"Am avut şi noi şanse. Puteam lua mai multe goluri pe final, dar chiar nu ar mai fi contat. Cred că primele 30 de minute au fost bune, dar am scârţâit în ultimul sfert de oră din prima repriză. Nu s-a întâmplat nimic la pauză. Am ieşit pe teren să marcăm două goluri şi să ne calificăm.

Era important să ne calificăm şi pentru primă, şi pentru imaginea noastră, am fi spălat din impresia lăsată în acest sezon. Ca atmosferă a fost mai bine acum decât la ultimul meci jucat acasă. Ne-am simţit bine aici, ca acasă.

E o dezamăgire, dar nu e o tragedie pentru că nu am plecat cu prima şansă. Suntem trişti, dar nu facem mare caz din asta. Important e campionatul pentru noi. Plătim acum tribut pentru primele meciuri. Nu ne gândeam că vom câştiga la Villarreal când a început competiţia, trebuie să fim realişti", a declarat Bourceanu la Sport.ro, imediat după meci.

Au marcat: Sansone 15', Triguerros 88' / Achim 55'.

În urma acestui rezultat, Steaua a terminat grupa L a Europa League pe locul patru, cu şase puncte şi a ratat calificarea, în timp ce Villarreal a încheiat pe locul doi, cu 9 puncte. Osmanlispor a câştigat meciul cu FC Zurich, scor 2-0, iar turcii au terminat pe primul loc în grupă, cu 10 puncte, în timp ce elveţienii s-au clasat pe trei, cu şase puncte.

1-0: Sansone a reluat spre poartă o centrare din partea dreaptă, Niţă a respins, iar atacantul italian a fost pe fază şi a introdus mingea în poartă.

1-1: Achim înscrie, cu capul, din marginea careului de şase metri, după o centrare bună primită de la Tamaş.

2-1: Manu Trigueros a înscris cu un lob peste Niţă, după pasă primită în adâncime din partea stângă.

Villarreal: Asenjo – Gaspar, Musacchio (Alvaro 39'), Ruis, Jaume Costa – dos Santos, Trigueros, B. Soriano, R. Soriano – Bakambu (R.Hernandez 85'), Sansone (Borre 80'). Antrenor: Fran Escriba.

FC Steaua: Niţă – Tamaş, Moke, Toşca, Momcilovic – Pintilii (Achim 55'), Bourceanu – Enache (Golubovic 46'), Boldrin (Ov. Popescu 76'), De Amorim – Popa. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Cartonaşe galbene: Bakambu 26' / Enache 25', Tamaş 32', 79' Golubovic 68', Achim 90+1'

Cartonaşe roşii: - / Tamaş 79'

Arbitri: Manuel Grafe, Holger Henschel, Mike Pickel; adiţionali: Robert Hartmann, Marco Fritz; rezervă: Christian Gittelmann (toţi din Germania).

Observatori: Michel Piraux (Belgia), Marina Tashchyan (Armenia).

Stadion: "El Madrigal", Villarreal.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici