Steaua - Rapid 1-3 | Scene violente pe Naţional Arena: Suporterii au aruncat cu scaune în teren/ Jandarmii au folosit gaze lacrimogene | FOTO

În derby-ul Ligii a 4-a, Steaua s-a înclinat pe Naţional Arena, scor 1-3 (1-1) cu Academia Rapid, la finele unui meci în care elevii lui Constantin Schumacher şi-au arătat superioritatea din toate punctele de vedere. Elevii lui Ion Ion şi Marius Lăcătuş n-au rezistat presiunii oaspeţilor, după o primă repriză în care au reuşit să echilibreze abia pe final. Spectacolul din tribune din debut a fost umbrit de scenele de violenţă care s-au derulat pe parcurs. Au fost aproape 37.000 de oameni în tribune.

7455 afișări
Imaginea articolului Steaua - Rapid 1-3 | Scene violente pe Naţional Arena: Suporterii au aruncat cu scaune în teren/ Jandarmii au folosit gaze lacrimogene | FOTO

Steaua - Rapid: 3-1 40.000 de oameni pe Naţional Arena, scene violente în tribune cu sânge şi bastoane

Jandarmii prezenţi la eveniment au fost nevoiţi să intervină pentru a menţine ordinea după ce mai mulţi suporteri au aruncat cu scaune şi alte obiecte spre teren.

Mai mulţi suporteri ai echipei CSA Steaua au migrat, în minutul 27 al primei reprize, către peluza destinată celor din echipa Academia Rapid şi au intrat în conflict.

„A fost nevoie de intrarea jandarmilor în stadion pentru a separa cele două grupuri, iar o parte din suporterii violenţi au fost evacuaţi din arenă. La peluza Sud, sectorul destinat suporterilor Steaua, se aruncă cu scaune şi obiecte contondente către suprafaţa de joc”, a precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei.

Meciul dintre CSA Steaua Bucureşti şi Academia Rapid, din returul campionatului Ligii a IV-a, s-a jucat sâmbătă seară pe Arena Naţională din Capitală. Prima variantă aleasă de Steaua Bucureşti a fost stadionul din Chiajna, dar Peluza Sud a anunţat că va boicota derby-ul, în cazul în care se va disputa pe arena Concordiei. Într-un final, oficialii din Ghencea au decis să închirieze cel mai mare stadion al ţării pentru meciul cu Academia Rapid, principala contracandidată în lupta pentru promovarea în Liga a III-a.

LIVE TEXT AICI

Steaua Bucureşti - Academia Rapid 1-3 (Predescu 40 + 5 din 11m / Niculae 41, Burlacu 54, Vlada 60)

Min.90+5 Se termină 3-1 pentru Rapid, Marcel Bîrsan pune capăt unui joc greu, cu intrări dure pe teren şi violenţe în tribune. Prin jocul arătat, Rapid e superioară Stelei la toate capitolele. Pe final, announcerul stadionului a rectificat informaţia potrivit căreia în tribune ar fi luat loc doar puţin peste 26.000 de spectatori. Omul cu microfonul a anunţat că în tribunele Naţional Arena au luat loc 36.7000 de spectatori.

Min.80 Announcerul stadionului anunţă că la meci au intrat 26.045 spectatori, deşi oficialii Stelei spuseseră convingător că s-au vândut peste 35.000 de bilete. Asistenţa de pe Naţional Arena se apropie de suma de spectatori prezenţi la partida CS U Craiova - CFR 0-0, meciul de inaugurare al stadionului Ion Oblemenco.

Min.60 GOL RAPID! 1-3 Goge pătrunde în mare viteză spre poartă, fundaşii Stelei îi închid unghiul, dar cu un ultim efort, rapidistul îi pasează lui Vlada, care şutează cu sete şi majorează scorul. Imediat, un fan al oaspeţilor îi păcăleşte pe stewarzi, intră pe teren şi ţâşneşte spre galeria stelistă. E anihilat se stewarzi în cele din urmă.

Min.54 GOL RAPID! 1-2 Burlacu înscrie după o mare eroare portarului stelist Iancu. Goalkeeperul a ieşit pe sub minge, mingea a ricoşat la Burlacu care a înscris în poarta goală. Mai ofensivi şi cu un plus de idei în atac, elevii lui Schumacher au fructificat începutul bun de repriză. Pancu are războiul lui, se înjură cu fanii Stelei.

PAUZĂ în Steaua - Rapid 1-1. Repriză dominată neconcludent de giuleşteni, care au avut mai mult iniţiativa. Steaua nu a găsit soluţii timp de 45 de minute, perioadă în care vârful Mirea a fost izolat. Se aşteaptă mult de la Predescu, unicul fotbalist al gazdelor care a arătat că deţine un bagaj tehnic vast şi poate să aducă un plus de inventivitate în jocul echipei lui Ion Ion.

Min.45+6 GOL Steaua, 1-1. Predescu rupe plasa, cu un şut devastator din 11 m, şi Steaua echilibrează disputa, 1-1 la finele primei reprize.

Min.41 GOL Rapid! 0-1 Vlada centrează din flancul drept, de lângă Sitaru, Daniel Niculae ia prim-planul şi marchează cu sânge rece de la 10 metri. Iancu nu are reacţie. Jocul se întrerupe din nou, după ce câţiva fani ai giuleştenilor intră pe gazon. În tribuna a II-a apar din nou scenele violente.

Min.22 La Tribuna a II-a, unde au fost vândute bilete atât pentru fanii Stelei cât şi pentru cei ai Rapidului, a izbucnit un conflict violent. Jandarmii au fost prinşi pe picior greşit şi au intervenit târziu, meciul a fost întrerupt. Scene reprobabile pe Arena Naţională, pe feţele câtorva fani şiroieşte sângele. Lăcătuş a intrat pe teren pentru a calma spiritele, meciul se reia după aproape 10 minute. Şi pe teren, un conflict între Daniel Niculae şi portarul Stelei, Iancu, a fost aplanat în ultimul moment.

Min.10 Rapid caută breşe în defensiva Stelei, însă defensiva gazdelor închide bine orice culoar. Oaspeţii trec peste faza de construcţie şi mizează pe mingi lungi pentru cele două vârfuri, însă Iancu are un joc bun de picior. În rol de dispecer, Predescu distribuie mingi în flancuri, de unde steliştii speră să valorifice detenta şi plasamentul vârfului cu talie impresionantă, Mirea.

Min.5 A început partida! Giuleştenii pun presiune încă din start, plusează la capitolul posesie, dar Niculae şi Vlada nu reuşesc deocamdată să se desprindă din menghina gazdelor. De partea cealaltă, tinerii Stelei gestionează cu luciditate debutul partidei, după ce portarul Iancu bălbăie o minge în propriul careu. Maftei joacă în faţa defensivei, Iacob şi Bratu formează axul central al apărării lui Constantin Schumacher. Marian Rada comentează partida la Digisport.

19:40 Atmosferă incandescentă în tribune. Fanii giuleşteni au afişat un banner care înfăţişează vedetele echipei, în timp ce suporterii stelişti încă pregătesc scenografia. Gabi Balint şi-a adus aminte de momentele în care şuta spre poarta lui Goycoechea şi a trimis în tribune câteva mingi cu autografe.

Steaua: H. Iancu - Boerean, Pădureţ, Sitaru, Grigore - Olaru (75 Constantinescu), Vîlcea (62 Kamara) - Zeciu, Răsdan, Predescu - Mirea (62 Bâtfoi)

Academia Rapid: Ciuculescu – Voicu, Iacob (46 Stancu), Bratu, Lădaru – Burlacu, Maftei, Duriţă (67 Dovleac, Goge – Niculae, Vlada (89 Pancu)

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici