Steaua şi-a asigurat 3,775 de milioane euro pentru participarea în cupele europene, până în prezent

FC Steaua şi-a asigurat pentru prezenţa în Liga Campionilor şi Liga Europa, sezonul 2014/2015, suma de 3,775 de milioane de euro, la care se vor adăuga banii obţinuţi pentru rezultatele pe care le va înregistra în cea de-a doua competiţie continentală şi cota din drepturile TV.

125 afișări
Imaginea articolului Steaua şi-a asigurat 3,775 de milioane euro pentru participarea în cupele europene, până în prezent

Steaua şi-a asigurat 3,775 de milioane euro pentru participarea în cupele europene, până în prezent (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit uefa.com, campioana României va primi 2,1 milioane de euro pentru participarea în play-off-ul Ligii Campionilor, unde a fost eliminată de Ludogoreţ Razgrad.

De asemenea, pentru că este campioană şi nu a atins faza grupelor, Steaua va mai primi suma de 200.000 de euro. Pentru că a evoluat în turul doi preliminar al Ligii Campionilor şi nu a ajuns în faza grupelor, "roş-albaştrii" vor mai încasa un bonus de 175.000 de euro.

Totodată, Steaua va primi bonusul de 1,3 milioane de euro pentru prezenţa în faza grupelor Ligii Europa.

TITLURILE ZILEI

Astfel, campioana României şi-a asigurat până acum 3,775 de milioane de euro, fără a lua în considerare cota "market-pool" şi nici rezultatele viitoare din Liga Europa.

Steaua va mai fi premiată în funcţie de rezultatele din Grupa J, în care va întâlni pe Aalborg, Dinamo Kiev şi Rio Ave. O victorie în faza grupelor Ligii Europa este recompensată cu 200.000 de euro, iar o remiză cu 100.000 de euro. Câştigătoarele de grupe vor mai încasa câte 400.000 de euro, iar ocupantele poziţiilor secunde câte 200.000 de euro.

Steaua va debuta, joi, pe teren propriu, de la ora 22.05, împotriva echipei daneze Aalborg, într-un meci contând pentru Grupa J a Ligii Europa. Partida se va disputa pe Arena Naţională, fără spectatori, conform unei decizii a UEFA, luată din cauza comportamentului fanilor stelişti la meciul retur cu Ludogoreţ Razgrad, din play-off-ul Ligii Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici