Stefanos Tsitsipas e primul finalist al turneului de tenis de la Barcelona

Jucătorul grec de tenis, Stefanos Tsitsipas (5 ATP), s-a calificat sâmbătă în finala turneului de tenis masculin ATP 500 de la Barcelona, învingând în semifinale pe Jannik Sinner (19 ATP), în două seturi identice, cu scorul de 6-3, 6-3.

154 afișări
Imaginea articolului Stefanos Tsitsipas e primul finalist al turneului de tenis de la Barcelona

În urmă cu trei ani, Stefanos Tsitsipas ajungea pentru prima dată într-o finală de turneu ATP, la Barcelona Open.

Numărul 5 mondial a revenit sâmbătă la locul faptei, calificându-se în finală, în dauna tânărului italian, de doar 19 ani, Jannik Sinner, triumfând cu 6-3, 6-3.

Campion în exerciţiu la Monte-Carlo Masters, grecul a salvat toate cele patru puncte de break ale adversarului său, îmbunătăţindu-şi recordul de meciuri fără înfrângere în sezonul actual de zgură, ajungând la 9 victorii consecutive şi la 17 game-uri câştigate, fără sp cedeze vreunul.

„A fost foarte aproape. A fost un meci strâns”, a spus Tsitsipas, după caificare, citat de atptour.com.

„A avut o mulţime de oportunităţi de break pe serviciul meu. Ar fi putut fi diferit, dar am fost puternic şi am transformat şansele de break ce mi s-au oferit. Acela au fost momentele cruciale, foarte importante”

Grecul îl va întâlni în finală pe câştigătorul celeilalte semifinale, dintre Rafael Nadal şi Pablo Carreno Busta.

Pentru accederea în finală, Tsitsipas va fi recompensat cu 11.600 euro şi 300 puncte ATP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici