Steliana Nistor a luat 10 la prima probă a bacalaureatului

Gimnasta Steliana Nistor, campioană europeană cu echipa şi medaliată cu argint la paralele la Campionatele Europene de la Clermont-Ferrand, a luat nota 10 la examenul oral la limba şi literatura română, susţinut, marţi, la centrul de examinare de la Liceul Pedagogic "Sabin Drăgoi" din Deva.

198 afișări
Imaginea articolului Steliana Nistor a luat 10 la prima probă a bacalaureatului

Steliana Nistor a luat 10 la prima probă a bacalaureatului

Gimnasta s-a prezentat la examen chiar de la antrenament şi după ce a comentat un text în faţa comisiei de Bacalaureat s-a întors din nou la sala de antrenament.

Nistor a spus că a avut emoţii, însă nu se compară nici pe departe cu ce simte înainte de concursurile sportive. Gimnasta a tras biletul cu numărul 66, a răspuns şi a luat nota maximă. "N-am avut emoţii mai mari decât la concursurile de gimnastică. Am învăţat cam tot şi am avut noroc să trag un bilet bun, în care era un subiect despre Constituţie pe care l-am ştiut cel mai bine", a spus ea.

TITLURILE ZILEI

Steliana Nistor a mers la examen însoţită de unul dintre antrenorii secunzi de la lotul olimpic de gimnastică, Lucian Sandu. Cât timp şi-a aşteptat rândul, Steliana a repetat definiţiile dintr-o carte pe care a adus-o cu ea.

"Fac antrenamente obişnuite în acestă perioadă. Am două pe zi, însă nu la orele la care sunt celelete fete. Eu merg în funcţie de cum intru la examene. Spre exemplu, astăzi (n.r. - marţi) am fost la antrenamentul de dimineaţă şi voi întârzia o oră la cel de după-amiază, însă am de gând să recuperez pentru că suntem în anul cu Olimpiada şi trebuie să fiu pregătită", a mai spus Steliana.

Lotul olimpic va pleca miercuri, la Ploieşti, la Campionatele Naţionale de gimnastică, fără Steliana Nistor, care va susţine joi proba orală la limba engleză. Imediat dupa examen, Steliana va pleca spre Ploieşti şi după două zile de concurs se va întoarce la Deva pentru a pregăti examenul scris de marţi, la istorie. Şi miercuri va fi zi de examen pentru gimnastă, însă nu are emoţii pentru proba de măestrie sportivă pe care o va da în timpul unui antrenament la lot. După ultima probă a bacalaureatului, pe care o va susţine în scris joia viitoare, Steliana va pleca în Italia, la un campionat internaţional de gimnastică.

Steliana Nistor a absolvit Colegiului Naţional Sportiv "Cetate" din Deva şi vrea să meargă la o facultate cu profil sprotiv, însă nu s-a gândit încă dacă va fi în oraşul natal, Sibiu, sau la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici