Steliştii sunt optimişti. Alexandru Bourceanu: Avem şanse de calificare

Căpitanul echipei Steaua, Alexandru Bourceanu, a declarat, joi, că este mulţumit de tragerea la sorţi pentru 16-imile de finală ale Ligii Europa şi consideră că formaţia bucureşteană se poate califica în faza următoare a competiţiei.

128 afișări
Imaginea articolului Steliştii sunt optimişti. Alexandru Bourceanu: Avem şanse de calificare

Steliştii sunt optimişti. Alexandru Bourceanu: Avem şanse de calificare (Imagine: Laurentiu Mich / MediafaxFoto)

"În primul rând, este bine că am evitat Atletico Madrid, Inter sau Anji. Ajax este o echipă de tradiţie, care s-a clasat a treia în cea mai grea grupă de Liga Campionilor, ceea ce demonstrează faptul că este o echipă cu valoare foarte mare. Va fi o dublă manşă foarte grea şi, mai ales, meciul de pe Amsterdam ArenA. Eu am mai jucat acolo, în grupele Ligii Europa, pe vremea când eram la Timişoara şi ştiu foarte bine ce atmosferă vom întâmpina acolo. Avem şanse să ne calificăm şi cred că se putea să avem un adversar şi mai greu", a spus Bourceanu, informează site-ul oficial al grupării "roş-albastre".

Alexandru Bourceanu consideră că jucătorii echipei Ajax vor fi motivaţi în acest sezon al Ligii Europa, având în vedere că finala competiţiei se va disputa pe Amsterdam ArenA. "Jucăm returul pe teren propriu şi toată lumea a văzut că suntem o echipă foarte bună «acasă», care poate învinge aproape pe oricine într-o zi fastă. De asemenea, dacă vom reuşi să obţinem un rezultat bun în tur, vom avea şanse foarte mari de calificare în optimi. Faptul că finala competiţiei se va juca pe stadionul lor va fi un factor important, fiindcă Ajax are jucători tineri, cu dorinţă de afirmare, care se vor monta suplimentar pentru acest lucru. Repet, Ajax Amsterdam este una dintre cele mai mari echipe ale lumii, aşa că este normal să le arătăm respect şi să spunem că sunt favoriţi", a completat Bourceanu.

Formaţia Steaua Bucureşti va întâlni echipa olandeză Ajax Amsterdam în 16-imile de finală ale Ligii Europa, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi ce a avut loc, joi, la Nyon.

Steaua va juca meciul tur în deplasare, la 14 februarie, returul urmând să aibă loc în România, la 21 februarie.

Dacă va trece de 16-imile Ligii Europa, Steaua va întâlni în optimi învingătoarea dublei manşe Sparta Praga (Cehia) - Chelsea Londra (Anglia). Turul optimilor este programat la 7 martie, iar returul la 14 martie.

Ajax Amsterdam a evoluat în Liga Campionilor, unde s-a clasat pe locul 3 în grupa D, după Borussia Dortmund şi Real Madrid, dar înaintea formaţiei Manchester City, ajungând astfel în Liga Europa.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici