Stoica: Suporterii stelişti ar trebui să urmeze exemplul celor rapidişti

Noul manager general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, luni, că suporterii stelişti ar trebui să urmeze exemplul celor rapidişti, care nu-şi admonestează jucătorii şi îşi încurajează formaţia favorită pe tot parcursul unui meci.

15 afișări
Imaginea articolului Stoica: Suporterii stelişti ar trebui să urmeze exemplul celor rapidişti

Stoica: Suporterii stelişti ar trebui să urmeze exemplul celor rapidişti (Imagine: Alexandru Hreniuc/Mediafax Foto)

"Comportamentul suporterilor Rapidului faţă de propria echipă ar putea fi un exemplu de urmat şi pentru suporterii stelişti. Rapidiştii au continuat să-şi încurajeze echipa chiar dacă era dominată în Giuleşti de Steaua. Nu e normal să-ţi admonestezi jucătorii când au nevoie de tine", a spus Mihai Stoica.

El a explicat că mijlocaşul Iulian Apostol a decis să părăsească echipa Steaua din cauza suporterilor. "Am avut o discuţie cu Apostol aseară (n.r. - duminică seară). Nu se va întoarce la Steaua, deşi era posibilă şi această variantă. A ales să ia această decizie pentru că a fost apostrofat de o mare parte a publicului. E singurul motiv pentru care nu a mai dorit să rămână la Steaua. E păcat, pentru că el era un jucător pe care ne puteam baza", a mai spus el.

Oficialul stelist a făcut un apel la suporteri să vină în număr cât mai mare la partida de pe teren propriu, cu CFR Cluj, din etapa a XVII-a a Ligii I. "Discuţiile cu suporterii sunt o prioritate pentru mine. Eu provin din rândul lor. Probabil că mă voi manifesta în continuare ca un suporter. Fac un apel disperat la suporteri. Suporterii adevăraţi să înţeleagă şi să populeze la maxim tribunele cu CFR Cluj. Dacă stadionul va fi plin, băieţii ăştia se vor exprima altfel. Steaua nu poate funcţiona la parametrii maximi fără un stadion plin. Meciul este decisiv pentru rămânerea în lupta pentru titlu", a adăugat Stoica.

Managerul general al Stelei consideră meciul cu CFR Cluj ca pe unul decisiv privind strategia viitoare a clubului. "Dacă nu vom câştiga împotriva CFR-ului trebuie să regândim şi strategia viitoare. Asta nu înseamnă schimbarea în vreun fel a băncii tehnice", a explicat el.

El a precizat că jucătorii stelişti vor intra în cantonament după fiecare meci pe care îl vor disputa. "Azi (n.r. - luni) am avut o discuţie cu staful tehnic, cu Marius Lăcătuş. Au fost luate nişte măsuri care vor fi puse în practică în scurt timp. După meciuri, vor rămâne în cantonament. Cu toţii trebuie să facem sacrificii", a menţionat oficialul stelist.

Mihai Stoica consideră că formaţia Rapid este principala favorită la titlul Ligii I. "Suntem mult prea departe în clasament de pretenţiile Stelei. Poate Rapid este principala favorită la titlu. Noi suntem mult prea departe în clasament ca să vorbim acum. Noi avem adversari şi pentru primele cinci locuri. Să vorbim acum de titlu mi se pare o chestie forţată", a concluzionat el.

Finanţatorul Gigi Becali a anunţat, vineri, că Mihai Stoica este noul manager general al FC Steaua. Stoica revine la conducerea grupării steliste după trei ani şi jumătate. El a fost prezentat, luni, în noua funcţie într-o conferinţă de presă la care au participat preşedintele FC Steaua, Helmuth Duckadam, şi directorul economic, Valeriu Argăseală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici