Şumudică: Steaua, Dinamo şi Timişoara trimit jucători la Urziceni, încearcă să facă echipă acolo

Antrenorul echipei Rapid, Marius Şumudică, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Steaua, Dinamo şi FC Timişoara trimit jucători şi încearcă să construiască o echipă la Unirea Urziceni înaintea partidei de vineri cu formaţia giuleşteană.

15 afișări
Imaginea articolului Şumudică: Steaua, Dinamo şi Timişoara trimit jucători la Urziceni, încearcă să facă echipă acolo

Şumudică: Steaua, Dinamo şi Timişoara trimit jucători la Urziceni, încearcă să facă echipă acolo (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Va fi un meci greu cu Oţelul, dar eu mă gândesc la primul, cel cu Urziceni. Toată lumea spune că şi Steaua, şi Dinamo, şi Timişoara încearcă să ajute Urziceniul. Toţi încearcă să încropească acolo o echipă bună, să trimită jucători acolo, ca să se salveze de la retrogradare Urziceniul. Nu cu alte intenţii, doar ca să salveze Urziceniul", a spus, ironic, Marius Şumudică.

Tehnicianul rapidist nu a dorit amânarea începerii părţii a doua a campionatului din cauza vremii. El a menţionat că fotbalul românesc este învăţat cu terenurile proaste, precizând că vineri, la meciul cu Unirea Urziceni, gazonul stadionului Giuleşti va fi bun de joc:

"Noi facem toate eforturile ca terenul să arate bine, se vede însă ce vreme este. Nu mi-am dorit însă amânare. Nu cred că mai erau date disponibile pentru alte jocuri. Trebuie să facem eforturi să jucăm acum. Astea sunt condiţiile în România, suntem învăţaţi de atâţia ani cu aceste terenuri. Dacă vrem altceva, probabil trebuie să începem campionatul primăvara, să jucăm şi vara şi să terminăm toamna. Sunt ferm convins însă că mâine vom avea un teren bun de joc, bineîneţeles dacă nu va da vreun ger în noaptea asta", a explicat antrenorul formaţiei giuleştene.

Marius Şumudică susţine că prin transferurile jucătorilor Pavel Vidanov, Daniel Pancu şi Olberdam de Oliveira Serra lotul echipei sale este complet:

"Sunt bucuros pentru transferuri, am adus trei jucători buni. Noi am adus calitate şi nu cantitate. Am adus ce ne trebuia. Atât avea Rapidul nevoie în momentul de faţă. Pe Pancu nici nu mai trebuie să-l prezint, Rapid e casa lui şi trebuie să ne ajute. E un jucător emblematic pentru Rapid, care a refuzat Steaua şi Dinamo şi sunt convins că nu şi-a spus ultimul cuvânt în fotbal şi cu siguranţă vor fi meciuri pe care ni le va câştiga el. Vidanov este un fundaş central şi care joacă şi lateral. Este unul dintre cei mai talentaţi jucători din Bulgaria. Iar Olberdam sunt sigur că se va integra rapid, este un jucător bun pe care mă voi baza în retur", a afirmat el.

Daniel Pancu şi-a adus şi el contribuţia la transferul lui Pavel Vidanov de la ŢSKA Sofia:

"Şi Pancu şi-a adus aportul la transferul lui. L-am întrebat şi mi-a spus că au jucat împreună, am avut încredere în ceea ce mi-a zis el, la fel şi în ce mi-a spus un prieten care este antrenor în Bulgaria. Iar în momentul în care joci în naţionala Bulgariei nu poţi să fii trompetă, să fim serioşi. Sunt ferm convins că ne va ajuta foarte mult", a explicat Marius Şumudică.

Tehnicianul a adăugat că împrumutul lui Alexandru Ioniţă de la FC Koln nu s-a realizat, precizând că are suficenţi atacanţi în lot pentru acest retur:

"Ioniţă când să mai vină? Trebuia să vină până aseară. A pierdut avionul, e la Koln, îi dorim sănătate. Eu am patru atacanţi în momentul de faţă pe care mă bazez. Şi cu venirea lui Daniel Pancu m-am închis acolo în faţă, nu mai am nevoie de niciun alt atacant. E un lot bine echilibrat acum, pentru cele 16 etape eu zic că suntem OK", a spus antrenorul rapidist.

În ceea ce îl priveşte pe Rui Duarte, Şumudică a precizat că a făcut tot posibilul pentru a-l determina pe acesta să se alăture lotului:

"De Rui Duarte nu ştiu ce să mai spun. L-am căutat, i-am dat SMS, mesaje, mai mult nu pot să fac. A oprit trenul la el în gară, nu s-a urcat, a plecat. Asta este. El e un jucător bun, care ne putea ajuta, dar nu pot să sacrific un grup pentru o persoană. Dacă se întoarce, are contract, o să-l antrenez că de asta sunt plătit. Dar va fi greu să mai joace", a explicat Şumudică.

Echipa Rapid întâlneşte, vineri, de la ora 20.30, pe stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu, formaţia Unirea Urziceni, într-o partidă contând pentru etapa a XIX-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici