Superstaruri ale atletismului mondial vin la Braşov Running Festival

Competiţia are loc în 9-10 septembrie 2023 şi va reuni atleţi din top 20 mondial în concursul profesioniştilor.

351 afișări
Imaginea articolului Superstaruri ale atletismului mondial vin la Braşov Running Festival

Superstaruri ale atletismului mondial vin la Braşov Running Festival

Evenimentul reuneşte două curse dedicate profesioniştilor - tRUNsylvania International 10K şi European Road Mile. Premiile competiţiilor dedicate atleţilor profesionişti depăşesc 50.000 de dolari

„Toţi amatorii care doresc să se bucure de mai mult decât o cursă de alergare se pot înscrie pe brasovrun.ro” anunţă organizatorii.

Peste 3.000 de alergători şi zeci de mii de spectatori sunt aşteptaţi la cel mai important eveniment atletic al anului în România

Braşov Running Festival, singura şi prima competiţie de alergare pe şosea din România certificată World Athletics Elite Label, dar şi unica de acest fel din zona de Sud-Est a Europei, lansează cea de-a treia ediţie şi dă startul înscrierilor. Evenimentul va avea loc la Braşov, în cartierul Coresi, în perioada 9 – 10 septembrie 2023. Acesta va cuprinde curse dedicate amatorilor, dar şi două curse certificate dedicate atleţilor - profesonişti tRUNsylvania International 10K şi European Road Mile.

Daniel Santa, directorul competiţiei, susţine că la startul competiţiilor profesioniste „se vor alinia la start atleţi din Top 20 mondial”.

Potrivit afirmaţiilor sale, Certificarea Elite Label, acordată de World Athletics (Federaţia Internaţională de Atletism) confirmă nivelul de organizare de top, competiţia de la Braşov fiind alături de doar alte 20 de astfel de evenimente sportive la nivel european.

„Traseul ales pentru desfăşurarea cursei de profesionişti tRUNsylvania International 10K s-a dovedit a fi unul dintre cele mai rapide din lume, plasând Braşov Running Festival pe locul 10 în rândul celor mai performante curse de alergare pe şosea din lume în 2022, surclasând curse celebre precum cele din New York, Boston, Madrid, Roma, Istanbul sau Paris. Acest aspect face ca evenimentul să fie unul extrem de dorit de către mari atleţi ai lumii care îşi doresc să doboare noi recorduri”, a mai spus Daniel Santa.

De altfel, în ediţia anterioară, 3 din cele mai rapide 10 rezultate pe 10 KM din toate timpurile au fost realizate în cadrul cursei de la Braşov, iar recordul mondial la proba feminină de 10 KM a fost ratat pentru doar 6 secunde.

Evenimentul din acest an va cuprinde şi o cursă dedicată special atleţilor profesionişti europeni, pe un traseu de 1 milă - European Road Mile.

În ceea ce priveşte întrecerile pentru amatori, acestea vor fi dedicate atât adulţilor, cât şi juniorilor (restricţionat pers. născute după 1 ian. 2007) şi copiilor (restricţionat pers. născute după 1 ian. 2010 / 2012).

Astfel, în prima zi a competiţiei vor avea loc competiţiile pentru juniori şi copiii, de 3.000 M, 1.200 M şi 800 M, cât şi o cursă dedicată exclusiv femeilor (Cursa feminină pe tocuri). În cea de-a doua zi a evenimentului vor avea loc cursele de amatori de 5 si 10 KM, dar şi cea dedicată persoanelor aflate în scaun cu rotile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici