Suporterii cer să i se acorde lui Moţi cetăţenia bulgară

Cotidianul Standart a scris că fanii bulgari au "inundat" reţelele cu mesaje de felicitare adresate echipei din Razgrad şi cu sloganul "Moţi preşedinte", după meciul Ludogoreţ - Steaua, ei cerând totodată să i se acorde cetăţenia bulgară fostului dinamovist.

289 afișări
Imaginea articolului Suporterii cer să i se acorde lui Moţi cetăţenia bulgară

Suporterii cer să i se acorde lui Moţi cetăţenia bulgară (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Moţi a devenit erou în Bulgaria şi mulţi fani au scris că ar trebui să i se ofere cetăţenia bulgară şi funcţia de preşedinte pentru emoţiile pe care le-a generat aseară", a notat sursa citată.

"Moţi mare, Ludogoreţ unică - Europa şi întreaga lume îşi va aminti de acest meci istoric!", a titrat sportal.bg.

"Calificare istorică a echipei Ludogoreţ în grupele Ligii Campionilor", a titrat şi focus-sport.net.

"Unicul Cosmin Moţi a calificat Ludogoreţ în Champions League după penaltiuri dramatice", a scris sportal.bg.

Potrivit epicnews.bg, locuitorii din Razgrad au sărbătorit pe străzi calificarea în premieră a echipei lor în grupele Ligii Campionilor. Ei au scandat numele formaţiei, Ludogoreţ, şi pe cel al lui Cosmin Moţi.

"Astăzi, toţi am fost eroi, iar Moţi este unul dintre noi. Am bătut Steaua, ei au plătit pentru aroganţa lor. Inima şi spiritul îl fac pe Moţi o persoană unică",a declarat Svetoslav Diakov, citat de novsport.com.

Echipa Steaua a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, după executarea loviturile de departajare, scor 5-6, în poarta formaţiei bulgare Ludogoreţ Razgrad apărând fostul fundaş dinamovist Cosmin Moţi, care a parat două penaltiuri şi a înscris un gol de la 11 metri.

În urma acestei eliminări, Steaua Bucureşti va evolua în grupele Ligii Europa. În tur, Steaua s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, cu acelaşi rezultat reuşind să se impună şi bulgarii în retur, după 120 de minute.

În meciul de la Sofia, unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Wanderson, în minutul 90. Acesta a reluat din voleu, de la marginea careului mare, o minge respinsă după un corner şi a înscris imparabil.

În minutul 119, Stoianov l-a faultat în poziţie de ultim apărător pe Varela şi a primit direct cartonaşul roşu. Ludogoreţ Razgrad efectuase toate schimbările, astfel că în poarta bulgarilor a intrat fundaşul Cosmin Moţi.

Primul penalti a fost executat de Moţi, care a înscris, el apărând apoi două şuturi, ale steliştilor Pârvulescu şi Râpă.

Pentru Steaua au marcat la loviturile de departajare Keşeru, Szukala, Ad. Popa, Varela şi Prepeliţă. Pentru Ludogoreţ au înscris Moţi, Hamza, Junior Caicara, Marcelinho, Diakov şi Fabio Espinho, iar Wanderson a ratat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici