Surprize la Australian Open. Catherine Bellis, locul 600 WTA, s-a calificat în turul al treilea

Americanca Catherine Bellis, ocupanta locului 600 WTA, s-a calificat în turul al treilea de la Australian Open. Sportiva de 20 de ani, fostă ocupantă a poziţiei 35, este surpriza din turneul feminin, reuşind să se recupereze după numeroasele accidentări suferite.

638 afișări
Imaginea articolului Surprize la Australian Open. Catherine Bellis, locul 600 WTA, s-a calificat în turul al treilea

Sursa: Profimedia Images

Catherine, cunoscută despre Cici, a ajuns în turul al treilea de la Australian Open, joi, după ce a învins favorita 20 a întrecerii, Karolina Muchova, scor 6-4, 6-4. În faza următoare, sportiva din SUA va întâlni o nouă adversară puternică, belgianca Elise Mertens (17 WTA).

Deşi a ajuns pe locul 600 mondial, Bellis a intrat în competiţie graţie clasamentului protejat. În intervalul aprilie 2018-decembrie 2019, americanca a putut evolua la un singur turneu, cel din Texas, astfel că anul 2020 l-a început de pe poziţia 855.

După numeroasele accidentări avute în zona braţului, lui Bellis i s-a transmis de către un medic că nu va mai putea juca tenis niciodată. Tânăra jucătoare nu a renunţat, iar după o lungă perioadă de recuperare a revenit la cel mai înalt nivel, primind veşti îmbucurătoare din partea specialiştilor.

"Am făcut un RMN, iar trei medici diferiţi mi-au spus că voi fi bine. Sunt bine acum, mă simt excelent. Nu am nicio durere", spunea Catherine Bellis, pentru WTA, în luna noiembrie a anului trecut.

Bellis a impresionat încă de la vârsta de 15 ani, când a eliminat-o pe favorita 12 de la US Open 2014, Dominika Cibulkova. În august 2017, ea a ajuns pe locul 35 WTA, fiind cea mai tânără jucătoare din top 50.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici