Suspendare grea pentru Rusia. Ţara nu va putea folosi numele, steagul şi imnul la competiţii

  • Rusia fusese suspendată patru ani din toate competiţiile
  • Curtea de Arbitraj Sportiv a înjumătăţit pedeapsa
  • Ruşii nu vor participa la JO Tokio 2021 şi Cupa Mondială din Qatar
2886 afișări
Imaginea articolului Suspendare grea pentru Rusia. Ţara nu va putea folosi numele, steagul şi imnul la competiţii

Suspendare grea pentru Rusia. Ţara nu va putea folosi numele, steagul şi imnul la competiţii

Rusia fusese suspendată, în 2019, din toate competiţiile vreme de patru ani, din cauza dopajului sportivilor ei. Agenţia Mondială Antidoping luase această decizie în urma acuzaţiilor dovedite adevărate din timpul jocurilor Olimpice de la Sochi.

Curtea de Arbitraj Sportiv a redus pedeapsa aplicată Rusiei, în 2017, de la patru la doi ani. Acest lucru nu trebuie văzut ca o legitimare a comportamentului sportivilor şi forului rus Rusada. Acesta a trimis probe alterate către Agenţia Mondială Antidoping, fapt care a atras suspendarea iniţială.

Craig Reedie, preşedinte Agenţia Mondială Antidoping: Pentru prea mult timp dopingul în Rusia a fost trecut cu vederea. Rusiei i-a fost acordată fiecare ocazie să facă ordine în casă, şi să se alăture luptei antidoping, pentru binele sportivilor ei şi pentru integritatea sportului. Din pacate, a ales altă cale.”

CAS şi-a explicat decizia vorbind despre generaţia viitoare de atleţi ruşi care merită să participe la competiţi curate în viitor.

Rusia nu o să poată folosi numele, steagul şi imnul la competiţii până în anul 2022. Adică la Jocurile Olimpice de la Tokio 2021, Jocurile Paralimpice din acelaşi an, JO Pekin 2022, precum şi la Cupa Mondială de fotbal Qatar 2022. În 2018, la JO din Pyeongchang (pionchang), 168 de atleţi ruşi au participat sub steagul jocurilor olimpice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici